Categories: Viral

288 kompani ruse janë hapur në Serbi prej fillimit të Iuftës në Ukrainë

Në një muaj e gjysmë, që nga fillimi i Iuftës në Ukrainë, në Serbi janë hapur 288 kompani themeluesit ose pronarët e të cilave janë shtetas rusë.
Dushan Janjiq nga Forumi për Marrëdhënie Etnike mendon se ky është një shans për Serbinë dhe thekson se jo të gjitha kompanitë dhe biznesmenët rusë janë futur në listën e sanksioneve me vendim të Bashkimit Evropian.

Gazetari i Danas, Mijat Lakicevic tha se ishte një lajm i mirë në dukje – investime të huaja dhe vende të reja pune, por shprehu dyshimin se për Serbinë, në planin afatgjatë dhe në kontekstin më të gjerë, mund të ketë më shumë dëm sesa mirë.

Air Serbia rriti numrin e nisjeve për në Moskë dhe përfitoi.

Por më shumë se kaq, shumë udhëtarë që erdhën nga Rusia e izoluar qëndruan në Beograd dhe vendosën të hapin kompani këtu, pasi Serbia mbeti një nga vendet e pakta nga e cila është ende e mundur të bësh biznes me Rusinë dhe Perëndimin.

Nuk kanë ardhur vetëm qytetarët rusë, thekson Dushan Janjiq nga Forumi për Marrëdhënie Etnike.

“Por ne kemi gjithashtu një valë të madhe të regjistrimit të kompanive ruse nga Ukraina si dhe ukrainasve nga Ukraina.

Pra, Serbia shihet si një zgjidhje kalimtare për këtë biznes të vogël dhe të mesëm.

Ajo mund të bëhet një destinacion i përhershëm për shumë që duan të punojnë, sepse kjo nuk do të ndalet për një vit”, thekson Janjiq.

Nëse do të kishte ligje si Qiproja apo Luksemburgu, Serbia nuk do të ishte vetëm një destinacion i përkohshëm, thekson Janjiq.

Gazetari ekonomik Mijat Lakiçeviq, shihni një problem tjetër. Zemërimi i mundshëm i Bashkimit Evropian sepse Rusia shmang sanksionet përmes Serbisë.

“Mund të shihet se Serbia po nxjerr përfitime ekonomike nga politika e saj që nuk e ka dënuar agresionin rus. Kjo sigurisht e distancon Serbinë nga Bashkimi Evropian, sipas vendeve evropiane, sipas administratës evropiane,” tha Lakiçeviç.

Për shkak të mospërputhjes me sanksionet e BE-së, Serbia tashmë ka një reputacion të keq në Perëndim, shtoi ai.

“Kjo mund të përhapë iluzionin në Serbi se ne jemi kaq të mëdhenj dhe se nuk kemi nevojë as për atë Evropë.

Dhe pastaj ato lëvizjet e djathta, nacionaliste, konservatore, të cilat e pamë tashmë janë forcuar, do të forcohen falë politikës së Iuftës. ”, tha ai. Lakiçeviq.

Janjiq nga ana tjetër kujton se jo të gjitha kompanitë ruse janë nën sanksione dhe se Serbia duhet të ndjekë listat dhe vendimet e SHBA-së dhe BE-së dhe të udhëhiqet nga rregulla të qarta se kush mund dhe kush nuk mund të hapë një kompani këtu.

“Është një mundësi zhvillimi për Serbinë dhe motivet e këtyre njerëzve janë të ndryshme. Disa po i shmangen sanksioneve të Bashkimit Evropian dhe disa po i shmangen regjimit”, tha Janjiç.

Nga rreth 300 kompanitë ruse të sapohapura në Serbi, shumica janë kompani të vogla me përgjegjësi të kufizuar të angazhuara në tregti. Me disa kompani të mesme nga sektori i IT-së.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago