Categories: Viral

A duhet të lejohet tërheqja e 30 për qind të mjeteve të Trustit? Flet deputeti i Listës Guxo

Tërheqja e 30 për qind të mjeteve të Trustit po vazhdon të kërkohet nga partitë opozitare.

Kjo po shihet si metodë për të tejkaluar sadopak krizën ekonomike në Kosovë, derisa rritja e çmimeve po vazhdon.

E kundër kësaj nisme të opozitës është Qeveria, e cila nuk e sheh si zgjidhje të krizës këtë.

Si zgjidhje permanente tërheqjen e mjeteve të Trustit nuk e sheh as deputeti i Listës Guxo, Burim Meta.

“Qeveria po bën politika fiskale interesante, është duke bërë politika ekonomike për t’i ndihmuar qytetarët.

Duke pasur parasysh që 50 për qind e qytetarëve nuk mund të marrin më shumë se 50 euro ndërsa ata që kanë më shumë nuk i tërheqin hiç, po mendon që qeveria duhet të kujdeset që t’ua kursejë paratë atyre për pension. Nuk mendoj që është zgjidhje permanente”, është shprehur Meta.

Ndërsa, sa i përket pakos ndihmëse të Qeverisë me nga 100 euro për punëtorët e sektorit publik, privat, studentët dhe pensionistët e mos daljen e parave për punëtorët e sektorit privat, ai thotë se qytetarët janë të kënaqur dhe se së shpejti do të dalin për të gjithë ata që kanë aplikuar e që janë të regjistruar si punëtorë.

“I marrin, secili punëtor që është i lajmëruar do t’i marrë paratë.

I kanë pritur me padurim qytetarët dhe me të vërtetë kanë qenë të kënaqur dhe kanë pritur se kur po ju dalin, shto kësaj edhe komponentën e studentëve, mendoj që është vendim i mirë i qeverisë, sado që të jetë ajo ndihmë, mendoj se ka zënë vend”, ka potencuar deputeti i Listës Guxo, Burim Meta.

Kujtojmë që deputeti Meta ka kërkuar që ambasadori Martin Berishaj të lirohet nga detyra, pas publikimit të skandalit.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago