Categories: Viral

A keni probleme me dhimbjet e shpines dhe nuk dini si ti kuroni ?! Vetem me kete kure per 24 ore do ti largoni dhimbjet..

Të paktën 80 për.qind e njerëzve e kanë provuar njëherë në jetë dhimbjen e mesit me të gjithë in.tensitetin e saj.

Dhimbja e mesit dhe e shpinës është një shenjë para.lajmëruese për anomalitë e shtyllës kurri.zore dhe shpesh vjen si pasojë e qëndrimit jo të rre.gullt të trupit.

Në ditët e sotme, shu.mica e trajtimeve për dhimbjen e mesit dhe të shpinës kanë të bëjnë me me.dikamente siç është aspirina apo qetësuesit e ngja.shëm, por disa syresh janë shumë më të rënda dhe kanë efekte anë.sore.

Fillimi i tra.jtimit të këtyre dhimbjeve nis duke ide.ntifikuar shkakun.

Shkaqet më krye.sore të dhimbjes së mesit kanë të bë.jnë me:

• Mun.gesën e aktivitetit fizik

• Kontraktiimet muskulare

• Qëndrimin jo të rre.gullt të trupit

• Artritiin

• Këpucët jo të re.hatshme

• Shtat.zania

• Obe.ziteti

• Stresi emo.cional

• Fjetja në dy.shek jo cilësor

• Kon.stipacioni

Ush.qimet më të mira për dhimbjen e mesit

Nëse dë.shironi të ‘hiqni qafe’ dhimbjen e mesit dhe të parandaloni shfaqjen e saj në të ar.dhmen e afërt, atëherë ushqyerja e shëndetshme është shumë e rën.dësishme. Ju sugjerojme të konsumoni produktet e më.poshtme për të pakësuar ose zhdu.kur dhimbjen e mesit.

Ushqimet me shumë fibër – Kon.stipacioni mund ta përshkallëzojë dhimbjen e mesit, ndaj ko.nsumoni shumë fruta, perime dhe drithëra që janë të pa.sura me fibër siç janë mjedra, dardha, molla, makaronat, drithë.rat e plotë, fasulet e zeza, elbi, argjinarja dhe bro.koli.

Uji – Dehi.dratimi shton dhimbjen e mesit ndaj shman.geni atë duke pirë deri në tetë gota me ujë në ditë.

Ush.qimet e pasura me kalium – Kaliumi arrin të zvogë.lojë enjtjet, ndaj konsumoni perime, barishte, avokado, banane, lëng të arrës së ko.kosit dhe produkte të fermentuara bulmeti.

Yndyrnat Omega-3 – Pe.shqit e oqeanit dhe farat e linit janë të pasura me omega-3 që ulin in.flamacionin dhe dhimbjet.

Proteinat – Zgji.dhni mishin e pulës, gjelit të detit ose mishrat me pak yndyrë që i japin or.ganizmit proteinat e duhura për shëndetin e muskujve dhe kocka.ve.

Ushqimet që duhet të shma.ngni

Sheqeri – Sheqeri shkakton in.flamacion dhe rrit dhimbjet.

Alkooli – Pijet alkoolike për.keqësojnë inflamacionin.

Kafeina – Dehidraton dhe rrit in.flamacionin. Mos pini më shumë se një filxhan kafe në ditë ose hi.qni dorë plotë.sisht prej saj.

Yndyrnat e ngo.pura – Këto yndyrna rrisin in.flamacionin dhe dhimbjet.

Kaloritë e te.përta – Dhimbjet e shpinës për.shkallëzohen nga mbipesha.

Pesë kurat natyrale për dhim.bjen e mesit

Vaji i peeshkut (2,000mg në diitë)

Sha.frani i Indisë (1,000mg në ditë)

Magnezi (400-500 mg në ditë) Ky mineral shpesh nji.het si minerali i qetësisë sepse qetë.son muskujt dhe ul stresin.

Vaji esencial i men.drës dhe vajra të tjerë me përmbajtje mentoli janë analgjezik dhe qetë.sojnë inflamacionin në kyçe dhe dhi.mbjen e mesit.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago