Categories: Viral

Analizohet gjuha e trupit mes takimit te Kurtit e Vucicit / Ja se kush favorizohet qe ta kete fituar takimin

Takimi me kancelarin gjerman, Olaf Scholz, mbetet një nga takimet më të rëndësishme të Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti.

Nga takimi i tyre doli edhe një foto.grafi ku shihet se Kurti ishte ulur në krah të ka.ncelarit gjerman.

Pas kësaj Scholz, në të një.jtën zyrë priti edhe pre.sidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiqin.

Por, vendi se ku ishin ulur të ftuarit tash ki.shte ndryshuar, Kancelari gjerman Vuçiqin e kishte ulur ba.llë për ballë.

E këto foto.grafi dhe mënyra e uljes nxitën shumë re.agime në Kosovë dhe Serbi.

Eksperti i protokollit dhe ish- shefi i pro.tokollit shtetëror, Haki Merovci, thotë se ba.zuar në këto fotografi dëshmohet se Kurti është favorizuar nga ka.ncelari gjerman.

“Nëse shikohet ven.dosja e zotit Kurtit, ai është në pozicion pak më favorizues, është në po.zicion më të lehtë ta shikoj ho.mologun e tij [Scholzin] në anën e djathtë.

Atij (Vuçiqit, kancelari gjerman i ka dhënë me.sazh për rolin, rëndë.sinë dhe sfidat që e presin gjatë dialogut”, tha Mero.vci për RTV Dukagjinin.

Qëndrimin e Kancelarit këmbën mbi këmbë ish-shefi i pro.tokollit shtetëror, Haki Merovci e sheh si pje.së të per.sonalitetit.

Ndër.kohë Merovci ka një koment edhe për fotografinë e shpërndarë nga pr.esidenti serb, ku në qëndron mysafiri e jo nikoqiri.

“Mirëpo, nëse është nu.mri tek, është lehtësi për protokoll. Syri i protokollit, ven.dosja e Vuçiqit është në vendin jo të duhur.

Në vend të tij, në qe.ndër është dashur të vendoset ni.koqiri, një rang i lartë”, tha ai.

Ndërkohë, për politologun kosovar Agon Maliqi, ky takim nxo.rri në pah një gjë.

“Nuk ka interesim për vazh.dim të dialogut, kjo është si një lloj adeti në shenjë respekti ndaj ni.smës gjermane dhe vetë insistimit të krye.ministrit gjerman”, potencoi Maliqi.

Sipas tij, pre.sidenti serb po mundohet që presionin për raportet me Rusinë ta shfrytë.zojë politikisht.

“Për mua deklaratat pas dar.kës më shumë tregojnë se nuk ka ndonjë ndryshim në qën.drimet dhe pozicionimet sepse Vuçiq këtë kthim drejt perën.dimit duket që ka filluar ta bëjë deri në një masë.

Do ta përdor si kre.ditë politike dhe të para.qitet si palë konstruktive dhe e gatshme për të për.mbyllur dialogun me Kosovën”, theksoi ai.

Ndër.kohë deputetë të opozitës sot e kanë kritikuar Kurtin për mungesë të tra.nsparencës në dialog, ndërsa kanë kërkuar që pas çdo takimi të ra.portojë në Kuvendin e Kosovës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago