Viral

Arbana Xharra: Fakt që njerëzit kyç të administratës Biden nuk e takojnë më dëshirë Kurtin e Osmanin

Shkruan: Arbana Xharra

Analiza ime për Klan Kosovën sonte!??Relacionet ?? ?? Pse Kurti dhe Osmani nuk u priten nga zyrtarë të lartë?!

I.
Reagimi ndaj vizitave private dhe mungesës së takimeve serioze të presidentes dhe kryeministrit me personalitetet kyçe të administratës amerikane dhe hemisferës perëndimore vjen nga zhgënjimi dhe frika e kosovarëve të mos jenë më të privilegjuarit e perëndimit si deri tash. Ndihen të lënë në anash në një kohë krizash të rënda që trondisin botën dhe pikërisht atëherë kur perëndimi është bashkuar më shumë se kurrë.

II.
Shumëkush nuk e kupton se pse pikërisht tash kur kemi president Bidenin e lidhur aq ngushtë me Kosovën të ndodhë ky refuzim. Disa thonë ka të bëjë me biografinë e dy liderëve aktual të Kosovë, sidomos me antiamerikanizmin e Kurtit dhe nënshtrimin e Osmanit ndaj patriarkut turk të Anakarasë, tjerë e lidhin refuzimin me mospjesmarrjen e Kosovës në projektet e mëdha amerikane, si ai i gazit, ku edhe Vuçiç u detyrua t’i kthejë shpinën Rusisë dhe t’i bashkohet projektit që u promovua në Greqi, ndërsa edhe shpjegimi vlen të përmendet se: takimeve të tilla u paraprinë organizimi nga një diplomaci e fortë, të cilën Kosovën nuk e ka më, ngase e shpartalloi pushteti që erdhi pa gjetur zëvendësimin.

III.
Fakt është se njerëzit kyç të administratës aktuale amerikane nuk i takojnë me dëshirë kryeministin dhe presidentin kosovar e këtë e bëjnë kur kanë mospërputhje strategjike me ta, të cilat shpresojmë të hekurosen, ngase ftohja me SHBA për Kosovën, veçanërisht në këto çaste do të ishte fatale. Ka diçka që ngec këtu dhe opinioni e qytetarët me të drejtë ndihen të shqetësuar.

IV.
Pushteti duhet ta mendojë mirë raportin e saj me SHBA-të dhe është koha të ndërtojë në diplomaci konform kushteve të reja globale. Duhet të ndrrojnë qasjen dhe të koordinohen më përsërafermi me SHBA-të dhe të mos refuzojnë projekte e nisma të cilat ata i shohin si jetike për Kosovën – deri tash Kosova nuk ka humbur prej tyre.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago