Categories: Viral

Armatimi i ri amerikan vendoset në vijën e para të frontit në Ukrainë

Ukraina ka vendosur një numër të madh të armëve Howitzer M-777 në vijat e saj të frontit, pasi SHBA dorëzoi 89 nga 90 prej artilerisë së premtuar.
Howitzer janë pjesë e paketës më të fundit të mbështetjes prej 800 milionë dollarësh të SHBA-së, dërguar Ukrainës.

Ambasada e SHBA në Ukrainë postoi një video në Twitter për të treguar zhvillimin.

Howitzeri është një armë me rreze të gjatë veprimi, që bie midis një topi, i cili lëshon predha në trajektore të sheshta dhe një mortaje, që gjuan në kënde të larta të ngjitjes dhe zbritjes. Howitzer, si pajisjet e tjera të artilerisë, zakonisht organizohen në një grup të quajtur bateri.

Këshilltarët amerikanë dhe aleatë kanë kaluar javët e fundit duke trajnuar qindra gjuajtës ukrainas për të përdorur armët e tyre të reja, shkruan Forbes.

Bateritë e artilerisë ukrainase punojnë ngushtë me operatorët e dronëve për të dalluar objektivat – dhe ndonjëherë edhe i drejtojnë armët e tyre në koordinatat që civilët ukrainas i thërrasin me telefon pasi kapin një paraqitje të shkurtër të forcave ruse aty pranë.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago