Viral

Armend Muja thotë se varfëria në Kosovë ka arritur nivelin më të ulët

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka njoftuar se për muajin prill, pensionistëve, punëtorëve të sektorit privat e publik dhe studentëve do t’iu ndahen nga 100 euro.

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Armend Muja tha se ndihma ka ardhur si pasojë e rritjes së çmimeve.

“Edhe në nëntor ka pasur ndihma për kategori të caktuar për të minimizuar ndikimin e rritjes së çmimeve”, ka deklaruar ai.

Muja ka thënë se ndihma e përgjithshme e shtetit me këtë qeveri i afrohet 1 miliardë eurove, duke përfshirë subvencionet e ndryshme.

“Në vitin 2019 Qeveria e Kosovës për grante dhe transfere i ka dhënë rreth 630 milionë euro. Ndihma në kohë pandemi ka shkuar në mbi 800 milionë. Ndihma jonë tashmë shkon te 1 miliardë euro. Pra ndihma e Qeverisë së Kosovës është rritur përtej pandemisë”, ka deklaruar ai.

Tutje, deputeti i shumicës në Kuvend ka deklaruar se bazuar në raportin e Bankës Botërore, thuhet se varfëria në Kosovë gjatë vitit 2021 është reduktuar nga 23% në 19%.

“Dje doli edhe një raport i Bankës Botërore i cili thotë se për shkak të këtyre masave, varfëria në Kosovë në vitin 2021 është reduktuar nga 23% në 19%. Ky nivel u ulët varfërie nuk ka qenë asnjëherë më parë”, theksoi Muja në RTV Dukagjini.

Muja thotë se kjo Qeveri ka subvencionuar të varfëritë për dallim nga të kaluarat që sipas tij ka ndarë para për bizneset.

Ai shtoi se paga minimale nuk është rritur për 10 vite, derisa Qeveria Kurti për një vit e dyfishoi atë.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago