Categories: Viral

BE’ja pranon që të paguajë gazin rus në rubla: Polonia e Holanda kundërshtojnë ashpër

Përfaqësuesit e Komisionit Europian në një takim të mbyllur me diplomatë nga shtetet anëtare të BE’së prezantuan mekanizmin se si duhet paguar Rusia në rubla për gazin rus.

Sipas raportimeve të mediave, një zgjidhje e tillë u mbështet, ndër të tjera, nga Gjermania dhe Franca. Ata hasën në kundërshti të madhe nga Polonia dhe Holanda.

Mateusz Morawiecki, kryeministri polak, kritikoi vendimin e Komisionit Europian, i cili jo vetëm pranoi të paguante gazin rus në rubla, ai i gjithashtu përgatiti një udhëzim në të cilin u tregon shteteve anëtare se si ta bëjnë këtë në mënyrë që të mos shkelen sanksionet e përbashkëta.

“Me pak zhgënjim, vura re se kishte një pëlqim për të paguar gazin në rubla, diçka që Putini po përpiqej të arrinte”, tha kryeministri Mateusz Morawiecki kur u pyet për këtë çështje.

Sipas PAP, megjithatë, në takimin e së premtes, më 13 maj, përfaqësuesit e Komisionit Europian duhet të informonin vendet e BE’së se hapja e një llogarie në euro ose dollarë në Gazprombank nga kompanitë që importojnë gaz nga Rusia nuk shkel sanksionet.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago