Categories: Viral

Borell: Kosova në linjë me BE’në rreth Rusisë edhe pse nuk ishte e obliguar

Përfaqësuesi i Lartë i BE’së për politikë të jashtme dhe siguri, Josep Borell, ka folur sot rreth vendeve të Ballkanit Perëndimor që i kanë harmonizuar politikat e tyre me Bashkimin Europian rreth agresionit rus në Ukrainë duke i vënë sanksione Moskës.

Borell ka përmendur Serbinë e cila nuk e ka bërë këtë duke thënë se qëndrimi neutral nuk është opsion pasi me këtë nuk bëhet dallimi mes sulmuesit dhe të sulmuarit.

Borell si shembuj të mirë i ka përmendur disa vende të Ballkanit Perëndimor që i kanë vënë sanksione Rusisë përfshirë Kosovën, e cila sipas tij nuk ka qenë obliguar.

“Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut plotësisht harmonizuan politikat e jashtme të tyre dhe të sigurisë dhe pikërisht për këtë ato mund t’i ekspozohen më shumë kërcënimeve ruse. Por, qëndrimi me ne duke e mbrojtur ligjin ndërkombëtar ka një kosto. Shqipëria dhe Mali i Zi po trajtohen si vende jo miqësore nga Rusia. Edhe Bosnja e ka harmonizuar politikën. Kështu ka bërë edhe Kosova edhe pse nuk ka qenë e detyruar sepse Kosova nuk është as e njohur nga disa shtete anëtare”, ka thënë spanjolli Borell.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago