Categories: Viral

Borell tregon se BE mblidhet të hënën, i ftojnë edhe 6 ministrat e vendeve të Ballkanit

Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, Josep Borrell, u tha udhëheqësve të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor se e ardhmja e rajonit është brenda bllokut, pasi ai i priti ata për një darkë joformale.
“E ardhmja e Ballkanit Perëndimor është brenda Bashkimit Evropian dhe kjo është një arsye shumë e fortë për të mbajtur këtë takim”, u tha Borrell gazetarëve përpara darkës.

Udhëheqësit nga Serbia, Mali i Zi, Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Bosnje-Hercegovina do të marrin pjesë në ngjarje për të diskutuar sfidat për rajonin dhe BE-në.

Sipas Borrell, Iufta e Rusisë ndaj Ukrainës do të mbizotërojë agjendën. Duke i quajtur gjashtë vendet “partneri më i afërt” i BE-së, ai tha se diskutimi do të përqendrohet në “si mund t’i trajtojmë së bashku pasojat e Iuftës”. Ai gjithashtu theksoi se BE-ja dhe vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të veprojnë në koordinim, sepse Rusia përpiqet të krijojë ndarje dhe “të shfrytëzojë dobësitë tona”.

“Unë e mirëpres që shumica e partnerëve tanë në Ballkanin Perëndimor janë në përputhje të plotë – dhe që nga dita e parë – me përgjigjen e Bashkimit Evropian ndaj agresionit rus kundër Ukrainës. Dhe u bëj thirrje të tjerëve ta bëjnë këtë. Diskutimet e sonte do të ushqehen me angazhimin e vazhdueshëm me Ballkanin Perëndimor, i cili mbetet prioriteti ynë strategjik. Është politika jonë e jashtme më e rëndësishme. Dhe do të kujtojmë se, edhe një herë, të hënën e ardhshme, në Këshillin e Punëve të Jashtme, do të kemi një diskutim të plotë politik për rajonin. Dhe ky takim sot, kjo darkë sot, do të jetë për mua mënyra më e mirë për të përgatitur diskutimin në Këshillin e Punëve të Jashtme. Dhe me këtë rast, ne do të ftojmë ministrat e jashtëm të këtyre vendeve të bashkohen në drekën tonë [në Këshillin e Punëve të Jashtme].

Borrell premtoi të jetë “shumë i sinqertë” me liderin serb të Bosnjës Milorad Dodik, duke e bërë të qartë pozicionin e BE-së se “nuk ka hapësirë për cenimin e unitetit dhe integritetit territorial të Bosnje-Hercegovinës”.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago