Categories: Viral

Daçiq ngatërrohet me ambasadorin turk në KE që mbështeti Kosovën: Si s’ke turp dhe nuk respekton miqësinë Erdogan – Vuçiq

Kryetari i Parlamentit të Serbisë, Ivica Daçiq, njëherit edhe kryetar i partisë së Sllobodan Millosheviqit, SPS, përveç debateve të ashpra me deputetët kosovarë, Arben Gashi dhe Saranda Bogujevci, lidhur me anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës, ka pasur një debat edhe me ambasadorin turk në këtë organizatë, i cili kishte bërë thirrje për pranim të Kosovës.
Daçiq, duke folur për mediat serbe lidhur me këtë temë, ka treguar se si e ka kritikuar ambasadorin turk në Këshill të Evropës, i cili gjatë fjalimit të tij kishte bërë thirrje për pranim të Kosovës në këtë organizatë.

Ai ka treguar se i ka thënë ambasadorit turk, se thirrja e tij për pranim të Kosovës në Këshill të Evropës ishte suIm ndaj integritetit të Serbisë.

“Kosova nuk është shtet i njohur ndërkombëtarisht, nuk është anëtare e Kombeve të Bashkuara, pra si mund të jetë anëtare e Këshillit të Evropës.

Unë thashë se nuk do të hynte kurrë në OKB. Veçanërisht reagova për fjalimin e ambasadorit turk, i cili u bëri thirrje të gjithëve që ta njohin Kosovën dhe të votojnë për pranim në Këshillin e Evropës.

I thashë se nuk kishte turp të bënte thirrje për shkatërrimin e integritetit tonë territorial në praninë time, pra a e respektojnë miqësinë mes Erdoganit dhe Vuçiqit?

Dhe si do të ishte nëse unë tani bëj thirrje për shkëputjen dhe njohjen e një pjese të territorit turk”, ka thënë Daçiq.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago