Categories: Viral

Deklarata: Edi Rama largohet nga politika vetëm nëse ndodh kjo gjë

Partia Socialiste pritet që në Kongresin e 9 prillit të miratojë dhe ndryshimet e reja të propozuara prej kohësh në Statut. Një nga ndryshimet lidhet dhe me mandatin e kryetarit të Partisë.Ai ka një mandat 4 vjeçar dhe draft-Statuti parashikon disa raste kur mund t’i ndërpritet para kohe.

Mandati i Kryetarit të Partisë është katër vjet, por nga 9 prilli e tutje ky mandat mund të ndërpritet para kohe kur:a. Jep dorëheqjen; b. Partia humbet vendin e parë në zgjedhjet e përgjithshme; c. Humbet në mocionin e mosbesimit të zhvilluar për të me kërkesën e një të tretës së anëtarëve të partisë;d. Në rastet e germës “b”, Kryetari i Partisë është i detyruar të japë dorëheqjen.

Në rast se kjo nuk ndodh, ndërprerja e mandatit ndodh automatikisht dhe Asambleja Kombëtare fillon procedurat e zgjedhjes së kryetarit të ri të partisë jo më vonë se një muaj nga ndërprerja e mandatit të Kryetarit.e. Në rastet e pikave “b”, “c”, ish-Kryetari i Partisë nuk ka të drejtë të rikandidojë për një mandat të ri. f. Kur vendi i Kryetarit të Partisë mbetet vakant, thirret Kongresi i Jashtëzakonshëm i Partisë brenda 30 ditëve.Pra e vetmja mënyrë që Edi Rama të largohet nga posti i kryetarit të Partisë Socialiste është vetëm që të humbë në zgjedhjet e përgjithshme që do mbahen në vitin 2025.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago