Categories: Viral

Del e vërteta në “Shesh” që po ÇMEND të gjithë: “Ukraina Iuftoi kundër shqiptarëve në krah të Maqedonisë, 21 vjet më parë”

21 vjet më parë, u zhvillua lufta mes Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare dhe forcave ushtarake të Maqedonisë së Veriut.
Kjo luftë, sipas Fatmir Deharit, ish-pjesëtar i UÇK-së, aktualisht Kryetar i Kërçovës, në Sytë 7, tha se erdhi si rezultat i diskriminimit të madh të shtetit maqedonas karshi shqiptarëve në këtë vend.

I njëjti, u shpreh edhe falënderues ndaj popullit të Kosovës, të cilët ndihmuan shqiptarët në Maqedoninë e Veriut, në këtë luftë. Por, Dehari, shtoi se forcat maqedonase, sipas informacioneve të kohës atë botë, u asistuan edhe nga shtete tjera, siç ishte Rusia e Ukraina.

Të njëjtat ndihmuan me trupa ushtarake, mercenar e armatim Maqedoninë e Veriut, kundër shqiptarëve. Por, sipas tij, tani, dy dekada më pas, solidarizimi i shqiptarëve me popullin ukrainas, tregon mjaftueshëm, që shqiptarët janë popull solidar, dhe nuk janë në krahun e së keqes asnjëherë.

Dehari, në Klan Kosova, tha se të drejtat e popullit shqiptar janë rritur dukshëm, duke u bërë pjesë e të gjitha institucioneve shtetërore, e po ashtu edhe përdorimi i gjuhës shqipe është aktualizuar dukshëm. Tash së fundmi, sipas tij, është dërguar në Kuvend, që gjuha shqipe të shkruhet edhe nëpër uniformat policore.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago