Categories: Viral

Derisa sytë janë kah Iufta në Ukrainë, në këtë vend të botës VRlTEN mbi 200 Iuftëtarë

Ushtria e Malit thotë se ka eleminuar 203 Iuftëtarë në një operacion në qendër të shtetit Sahel, derisa misioni paqeruajtës i Kombeve të Bashkuara në vend thotë se ka dëgjuar raporte për eleminime të civilëve, duke ngritur shqetësime për të drejtat e njeriut.
Ushtria tha të premten se operacioni ushtarak u zhvillua në rajonin Mora në Malin qendror nga 23 deri më 31 mars. Në operacion u arrestuan 51 persona dhe u sekuestrua sasi e mëdha armatimesh, sipas deklaratës së ushtrisë.

Njoftimi vjen pasi raportet e shumta të mediave sociale në Mali këtë javë pretendonin se dhjetëra njerëz, përfshirë civilë, ishin privuar nga jeta në Mora.

Agjencia e lajmeve AFP thotë se s’ka mundur të verifikonte numrin që e dha ushtria ose edhe atë që e raportuan mediat sociale.

Qasja jo fort e mirë në zonat e konfliktit të Malit dhe mungesa relative e burimeve të pavarura të informacionit do të thotë se shifrat e ofruara nga qeveria ose grupet e armatosura janë të vështira për t’u konfirmuar.

Mali, një kombi i varfër me rreth 21 milionë banorë, ka Iuftuar për të frenuar një kryengritje të armatosur që u shfaq në vitin 2012, përpara se të përhapej në Burkina Faso dhe në Nigerinë fqinje.

Zona të gjera të vendit kontrollohen nga një mori grupesh dhe milicish rebele dhe mijëra ushtarë dhe civilë janë privuar nga jeta në konfIikt.

Ushtria e papajisur e Malit gjithashtu është akuzuar shpesh se ka kryer abuzime gjatë konfIiktit.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago