Categories: Viral

Dëshmitë që po vinë nga Ukraina janë rrëqethëse: Kemi gjetur trupa mes rrugëve, rusët kanë bërë mäsakra

Nga Zëri i Amerikës: Një prej organizatave kryesore që veprojnë në fushën e të drejtave të njeriut bëri të ditur të dielën se kishte dokumentuar ato që i cilësoi se ishin kri me të qarta lu fte të kryera nga forcat us htarake ruse kundër civilëve në Ukrainë.

Në një deklaratë të organizatës ‘Human Rights Watch’ thuhej se ajo kishte gjetur disa raste që tregonin se forcat us htarake ruse kishin shkelur ligjet e luf ës në rajone të kontrolluara nga Rusia në Çernihiv, Kharkiv e Kiev.

Organizata e botoi deklaratën në Varshavë. Të shtunën trupa civilësh të v dekur u gjetën të hedhur nëpër rrugët e qytetit Bucha të Ukrainës, tre ditë pasi u shtria ruse u tërhoq nga një su lm njëmujor ndaj kësaj zone që ndodhet 30 kilometra në veriperëndim të Kievit.

Ministria ruse e mbrojtjes nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment kur u pyet në lidhje me trupat e gjetur në Bucha dhe mbi deklaratën e ‘Human Rights Watch’.

Kremlini thotë se operacioni i tij special ush tarak ka në shënjestër objektiva ush tarakë dhe jo su lme ndaj civilëve.

Më 21 mars zëdhënësi i Ministrisë së Mbrojtjes Igor Konashenkov, tha se oper acioni i Rusisë po kryhej nga forca profesioniste dhe të arm atosura mirë, duke hedhur poshtë pretendimet e Ukrainës se forcat ruse kishin god itur objektiva civilë.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago