Viral

E jashtëzakonshme: Intervista emocionuese e vitit 93 e komandantit të UÇK-së, Jetë Hasani dëshmia me qartë se lufta e UÇK-së ishte e domosdoshme

Se lufta për liri ishte domosdoshmëri për të jetuar e dëshmon edhe intervista e njërit ndër komandantët e parë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Heroit të Kombit, Jetë Hasani dhënë në vitin 1993 për televizorin shqiptar (TVSH) pasi ishte liruar nga spitali ushtarak ku ishte rrahur brutalisht nga 7 polic serbë lidhur me aktivitetin e tij kundër regjimit.

Në këtë intervistë i cili për arsye të lëndimeve që kishte marr me jo lehtësisht fliste, Jetë Hasani shpjegonte një ngjarje se si ishte ndaluar e rrahur nga regjimi serbë, vetëm pse kërkonte nga bota të drejta të barabarta për shqiptarët dhe ndalimin e sundimit me dhunë të regjimit të Millosheviqit.

Jetë Hasani është njëri ndër organizatorët e demonstratave, humanist e arsimdashës i pashoq si dhe komandant i njësive të para guerile në Shtime, ai ishte i dënuar me 7 vite burg. Heroi Kombëtar Jetë Hasani, me vetiniciativë e bleu truallin dhe ndërtoi me vetëfinancim dy shtëpi për t’i bërë shkolla që më 3 Shtator 1995 të fillojë mësimi në ato shkolla për gjashtë vite me radhë. Më 28 nëntor të vitit 1989 u formua njësiti i parë gueril në Komunën e Shtimes “Zjarri–014.”, me komandant Jetë Hasani, i cili po në atë kohë mbante kontakte të vazhdueshme me komandantin legjendar Adem Jashari.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago