Viral

“E Ramushi thojke, jo, s’asht krye!Djali i Ulqinit, mbramë na e këputi ymydin!”

Çun Lajçi

Postimi i plotë:

Ku po mbetët Çakorri bre?

Folni more? Si mbet puna e Çakorrit? A i ka dikush tapiat e babës, që ta blejmë?

Se ky djali i Ulqinit, mbramë në Klan Kosovë, na e këputi ymydin krejt!

Ka marrë fund ajo punë tha!

Asht votua n’Kuvend e nuk këthehet ma!

E Ramushi thojke, jo, s’asht krye, veç Albini s’po don me folë me Malin e Zi!

E Bim rrakateli, thojke tash kemi me folë, tash!?

E me kend me folë? Me kërrsha?

Bile, Ramushit, pushkën ia pat forcua nji natë edhe Pal Lekaj. Ai nguli kambë edhe ma zi: Jo, s’asht ratifikua n’Kuvend thoshte!

E tash ky ulqinaku që po thotë jam Kryeministër, e Kryeministër asht, po thotë Çakorrin ma keni falë e tash banju gati me hi n’Ballkanin e Ramës, se edhe unë dua me hi me gjithë Cetinën!

Hajt tash, m’thueni kujt me i besua. Shqiptar Rama, shqiptar Albini, shqiptar Abazoviqi, e nji për be s’e gjenë për me i besua!”

///

Kuptimi i fjalës shpresë
shprés/ë,-a emër i gjinisë femërore; numri shumës; -a(t) besimi dhe ndjenja se do të na plotësohet një dëshirë, një qëllim etj.; gjendja e pritjes për diçka të dëshiruar; njeri a send prej të cilit presim shumë a gjithçka; të shpresuarit: kam (mbaj) shpresën shpresoj; e humbi shpresën; rron me shpresë; jep shpresë premton se do të bëhet dikushi; shpresa vdes e fundit (fj. u.).

SHPRESË f.

1. Besimi që kemi se do të na plotësohet një dëshirë, një qëllim a një synim; qëndrimi në pritje me një besim të tillë; ndjenja që kemi kur e shohim si të mundshme përmbushjen e një dëshire a arritjen e një qëllimi. Shpresa të mëdha (të pakta, të kota). Shpresa e fundit. Shpresat e popullit. Me shpresë se … duke shpresuar se … Pa shpresë shpëtimi. Një rreze (një shkëndijë, një fije) shprese. Gjendje pa shpresë. Shpreh (shfaq) shpresën se. . . Na mbushi me shpresë. U ngjalli (u dha) shpresa të reja. Kam (nuk kam) shpresë. E humbi (e hoqi) shpresën nuk shpreson më. Mbaj shpresë shpresoj. Var (mbështet) shpresën (shpresat) te dikush a te diçka shpresoj vetëm te dikush a te diçka për të arritur atë që dëshiroj. E preu shpresën nuk ka më shpresë, nuk shpreson më. Ia preu shpresat nuk e la më të shpresojë te dikush a për diçka. Më mban shpresa se … shpresoj. Rronte (mbahej, mbante veten) me shpresë (me shpresa) shpresonte më kot për një kohë të gjatë. Ia shoi (ia varrosi, ia ftohu) shpresat. E mbajti me shpresa. Nuk iu përgjigj shpresave tona nuk bëri atë që pritnim.
2. Njeriu a sendi tek i cili shpresojmë; njeri a grup njerëzish me veti, aftësi e mundësi të veçanta, prej të cilit pritet shumë a gjithçka në të ardhmen; besimi që kemi te dikush dhe dëshira e madhe që ky ta përligjë atë. Shpresa e prindërve (e familjes). Rinia është shpresa e atdheut. Socializmi është shpresa dhe e ardhmja e gjithë popujve.
Jep shpresë premton se do të ecë përpara, se do të bëhet një njeri me vlerë në këtë ose në atë fushë. E gënjen shpresa shpreson më kot se…

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago