Categories: Viral

Edhe shoferët me përvojë nuk do të dinin cili ka përparësi! Shumica e tyre do të shkaktonin një përplasje

A e dini se kush ka përparësi në kryqëzim?

Shumica e aksidenteve të trafikut ndodhin duke mos i respektuar rregullat dhe përparësitë dhe ndonjëherë ato ndodhin për shkak të injorancës së shoferëve, transmeton Telegrafi.

Në situatën e paraqitur në foto, semaforët në kryqëzim janë duke punuar dhe drita jeshile është ndezur si për veturën ashtu edhe për autobusin. Megjithatë, autobusi është në rrugë me përparësi kalimi.

Detyra juaj është t’i përgjigjeni saktë pyetjes – kush ka përparësi?

Na tregoni çfarë mendoni, si do të reagonit?

Kjo është përgjigjja:

Shihet se autobusi është në rrugë kryesore, e cila ka përparësi ndaj veturës, por vetëm nëse kryqëzimi nuk rregullohet me semafor. Këtu është rasti që semaforët janë në të dy anët dhe drita e gjelbër është ndezur edhe për veturën edhe për autobusin.

Në atë rast, zbatohet rregulli, i cili thotë se në një kryqëzim, një mjet që ruan drejtimin e tij të lëvizjes ka përparësi ndaj një automjeti që vjen nga drejtimi i kundërt dhe kthehet majtas.

Pra, përparësi lëvizjeje në këtë rast ka vetura, dhe pastaj autobusi.

E dinit përgjigjen?

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago