Viral

Eksperti i sigurise vjen me deklarate te fuqishme : Zbulon se sa ar matim ka blere Serbia vetem prej Kines

Sipas Associated Press, Serbia ka marrë një sistem të sofi.stikuar kundërajror kinez në një ope.racion sekret këtë fun.djavë.

Sipas me.diave dhe ekspertëve ushtarakë, të dielën se gja.shtë avionë transporti Y-20 të Forcave Ajrore Kineze u ulën në aero.portin civil të Beogradit të shtunën, duke ra.portuar se mbanin sisteme raketore tokë-ajër HQ-22 për ush.trinë serbe.
E pas këtij lajmi, për.mes një postimi në facebook ka reaguar eksperti i si.gurisë, Drizan Shala.

“Pekini e sheh Serbinë si pjesë të nismës së saj Një brez, Një rrugë, e cila sy.non hapjen e lidhjeve të reja të tregtisë së jashtme për kom.panitë kineze. Kina ka investuar miliarda euro në vendin ball.kanik, kryesisht në kredi të buta, projekte infra.strukturore dhe energjetike”, shkruan ndër tje.rash Shala.
Postiimi i plotë:

Kina dhe Serbia një bashkë.punim në nivel tjetër që pritet të ketë rri.tje për gjatë vitit 2022-2025.
Pekini e sheh Serbinë si pjesë të nis.mës së saj Një brez, Një rrugë, e cila synon hapjen e li.dhjeve të reja të tregtisë së jashtme për kompanitë kineze. Kina ka inve.stuar miliarda euro në vendin ballkanik, krye.sisht në kredi të buta, projekte infrastru.kturore dhe energjetike.

Serbia ka blerë një gje.neratë të re të raketave tokë-ajër HQ-22 me rreze të mesme veprimi, të drejtu.ara nga radarët nga Kina, në një shenjë të re të the.llimit të bashkëpunimit midis Pekinit dhe Beo.gradit.

Kompania shtetëror Yugoimport SDPR JP tha në ra.portin e saj vjetor financiar se Serbia poro.siti sistemin e armëve raketore tokë-ajër FK-3 me rreze ve.primi prej 100 km dhe lartësi nga 50 në 27,000 m. Beogradi thu.het se ka blerë tre bateri të si.stemit.

HQ-22 i ri (FK-3/KS-1C) është një sistem ar.mësh i mbrojtjes ajrore me rreze të mesme të gjatë gji.thë motit. Sistemi i ri i armëve të ra.ketave tokë-ajër mund të sulmojë luftëtarët e gjeneratës së tretë, heli.kopterët e armatosur, UAV-të e me.sëm dhe të lartë dhe objektiva të tjerë aero.dinamikë. Është shumë i aftë për funksionimin kundër ndër.hyrjeve teknologjike.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago