Categories: Viral

Erdogan ia mbyll deren Finlandes e Suedise per tu anetaresuar ne NATO / Ja se cfare kerkese i kerkon

Turqia nuk ia ka mby.llur derën Suedisë dhe Finlandës për t’u anëtarësuar në NATO, por dë.shiron negociata me vendet nor.dike dhe një shtypje të atyre që i sheh si aktivitete terro.riste veçanërisht në Stokholm, ka thënë një zë.dhënës i presidentit Tayyip Erdogan të shtunën.

Ibrahim Kalin, i cili është gjithashtu kë.shilltari kryesor i presidentit për poli.tikën e jashtme, i ka thënë Reutersit se Turqia do që të jetë e si.gurt.

“Nuk po e mby.llim derën. Por thjesht po e ngremë këtë çështje si çështje të sigurisë kombë.tare për Turqinë”, tha ai.

Erdogani i be.fasoi anëtarët e NATO-s dhe dy vendet nordike që kërkojnë anëtarësimin duke thënë të pre.mten se nuk ishte e mundur që Turqia të mbështeste zgje.rimin e aleancës, sepse Finlanda dhe Suedia ishin “shtëpia e shumë organizatave te.rroriste”.

Çdo shtet që kërkon të anë.tarësohet në NATO ka nevojë për mbështetjen unanime të anë.tarëve të aleancës ushtarake.

Shtetet e Bashkuara dhe vendet e tjera anëtare janë për.pjekur të sqarojnë pozicionin e Ankarasë.

Stokholmi pri.tet të ndjekë shembullin e Helsinkit dhe mund të aplikojë për hyrje në aleancën ush.tarake prej 30 vendesh që nga e hëna.

Por, Kalin ka thënë se Partia mili.tante e Punëtorëve të Kurdistanit (PKK) – e cilësuar si or.ganizatë terroriste nga Turqia, Shtetet e Ba.shkuara dhe Bashkimi Evropian – po mblidhte fonde dhe re.krutonte në Evropë dhe prania e saj është “e fortë, e ha.pur dhe e njohur” në Suedi në veçanti.

“Ajo që duhet bërë është e qartë: ata duhet të nda.lojnë së lejuari qendrat, akti.vitetet, organizimet, individët dhe llojet e tjera të pra.nisë së PKK-së në ato vende.

Anëtarësimi në NATO është gjith.monë një proces. Do të shohim se si do të shkojnë gjë.rat.

Por kjo është pika e parë që ne duam të sje.llim në vëmendjen e të gjithë aleatëve si dhe auto.riteteve suedeze”, tha Kalin.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago