Categories: Viral

Erdogan nuk po ndalet / Ja se cfare ndalese sapo i beri Finlandes e Suedise per ne Turqi

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, sërish ka shprehur kundër.shtimin e tij për anë.tarësimin e mundshëm të Finlandës dhe Suedisë në NATO.

Gjatë një ko.nference për media në Ankara së bashku me homologun e tij nga Algjeria, Erdogan tha se dele.gacionet e këtyre dy shteteve, që pritet javën e ar.dhshme të qëndrojnë në Turqi, nuk duhet të shko.jnë në Turqi nëse ata shpresojnë që ta bindin Ankaranë për të ndry.shuar mendje sa i përket anëtarësimit të tyre në aleancën ush.tarake perën.dimore.

Erdogan më 16 maj i akuzoi Finlandën dhe Suedinë se kanë dë.shtuar të kenë një qën.drim të fortë kundër militantëve kurdë dhe kanë vendosur sanksione ush.tarake ndaj Turqisë.

“Asnjëri nga këto dy shtete nuk ka një qën.drim të hapur, të qartë dhe të fortë kundër organizatave te.rroriste”, tha Erdogan.

“Ne nuk mund të themi ‘po’ për ata që kanë vendosur san.ksione ndaj Turqisë për anë.tarësimin në NATO, që është një organizatë e si.gurisë”, shtoi lideri turk.

Lideri turk e për.shkroi Suedinë si “qendër inkubacioni për organizatat terro.riste”, duke pretenduar se disa anëtarë të Parlamentit të saj mbështe.sin Partinë e Punëtorëve të Kurdistanit.

Partia e Punë.torëve të Kurdistanit, që është në kryengritje ndaj Turqisë që nga viti 1984, kon.siderohet organizatë terroriste nga Turqia, Shtetet e Bashkuara dhe Ba.shkimi Evropian.

Finlanda dhe Suedia kanë njo.ftuar zyrtarisht se do të aplikojnë për anë.tarësim në NATO, teksa janë rritur shqetësimet në këto dy shtete nordike pas pu.shtimit rus të Ukrainës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago