Categories: Viral

Firma më e madhe kërkon 70 punonjës me pagë minimalisht 1600 euro: Për 6 muaj asnjë kandidat, ja arsyeja e çuditshme

Drejtuese të marrëdhënieve me jashtë në kompaninë me bazë në Campodarsego, në Alta Padovana të Italisë, e cila ka prodhuar traktorë kompakt që nga viti 1907, ka thënë se rreth shtatëdhjetë vende pune të hapura për të paktën gjashtë muaj, ndërsa shumë njerëz janë përgjigjur po dhe jo, nga të cilët vetëm tre janë të përshtatshëm. Jemi në paradoks.

“Ne kemi rreth shtatëdhjetë vende pune të hapura për të paktën gjashtë muaj. Gjatë gjithë kësaj kohe, një duzinë njerëz janë përgjigjur po dhe jo, nga të cilët vetëm tre janë të përshtatshëm. Jemi në paradoks”.

Prej disa kohësh kompania, e cila shpjegon se ka riorganizuar plotësisht procesin e prodhimit duke shtyrë përshpejtuesin në inovacionin dixhital, ka kërkuar staf me pak sukses dhe motivon reagimin e dobët me një problem mbi të gjitha kulturor.

I pyetur nëse nuk bëhet fjalë edhe për kushte jo tërheqëse ekonomike për figura të kualifikuara, Carraro shpjegon se shumica dërrmuese e tyre janë punësime direkte me kontrata të përhershme. “E di që edhe një kompani e madhe makinash ka vështirësi të gjejë inxhinierë në zonë dhe po mbulon me reklama Universitetin e Padovës, nuk është vetëm problemi ynë”.

“Ne jemi një nga tre kompanitë në rajonin e Venetos me pagat mesatare më të larta – vazhdon Carraro – minimumi që ofrojmë për më pak të kualifikuarit është 1590 euro bruto në muaj. Është e qartë se nëse atëherë propozoni dikë me një përvojë veçanërisht të kualifikuar. Bëhet një vlerësim ad hoc. Ne kemi bërë investime në makineri të teknologjisë së lartë për 10 milionë euro, shikojmë një model prodhimi të një fabrike dixhitale ku gjithçka është e ndërlidhur: punëtorët e caktuar në linjën e montimit nuk nevojiten më si në imagjinata e një fabrike të fillimit të shekullit të njëzetë, por figura me aftësi të reja të aftë për të përdorur dhe menaxhuar këto procese. Tekniku nuk do t’i bëjë më duart pis sepse ai nuk është më operatori në shërbim të makinës, por makina në shërbimi i operatorit”.

Ne nuk po flasim vetëm për inxhinierë, por përkundrazi. Duke konsultuar seksionin e punës me ne të faqes, mund të shihni se ka oferta për role teknike (ekspertë të projektimit mekanik, operatorë të ngarkuar me përpunimin mekanik, zdrukthtari, kontrollin e cilësisë së produktit dhe ekspertë elektrike dhe elektromekanike) që synojnë gjithashtu të sapodiplomuarit e institutet teknike.

Kjo është arsyeja pse hulumtimi, siç shpjegohet nga Carraro, u drejtohet mbi të gjitha të rinjve pasi ata janë vendas dixhitalë sipas definicionit. Të pyetur nëse nuk mjaftonte rikonvertimi i stafit të punësuar dhe trajnimi i tyre për aftësitë e reja, ata shpjegojnë se numri nuk do të mjaftonte për të mbuluar nevojat e planit të ri të biznesit.

Treviso nuk gjen punonjës, mbulon rrugën me tabela

“Si ka mundësi që nuk ka njerëz të interesuar për t’u bashkuar me grupin tonë? – pyet Carraro – Ne nuk jemi zhvendosur kurrë, jemi një kompani e shëndetshme, e kapitalizuar, e sigurt, me mensë dhe shërbime për punëtorët. Ndoshta të rinjtë e sotëm duan që të gjithë të jenë një mjek apo një avokat, por nuk besoj se do të mund të gjejnë bukë për dhëmbët në Italinë ku jetojmë”.

Shkurtimisht, spekulon përfaqësuesi i kompanisë, pyetja është mbi të gjitha kulturore: “Ndoshta të rinjtë janë të demoralizuar dhe kanë një ide të gabuar se çfarë do të thotë të punosh në një kompani inxhinierike. Dhe sigurisht që ka pak përplasje midis arsimit universitar dhe atij industrial, botë që ecin me shpejtësi të ndryshme. Por a e kuptojmë se 30 për qind e të papunëve janë tekno-të përjashtuar pa aftësitë minimale bazë?” shkruan La Republica.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago