Categories: Viral

Gashi tregon se si artileria e Shqipërisë bombardoi caqe serbe për të shpëtuar ushtarët e rrethuar të UÇK-së

Ish-ushtari i UÇK-së, Binak Gashi, ka treguar ndihmën që i ka dhënë Ushtria Shqiptare formacioneve të UÇK-së, prej trajnimeve të ushtarëve deri tek dhënia e eprorëve të aftë ushtarakë për Iuftë.
Ai thotë se ish-Gjenerali Kudusi Lame ka një kontribut të paçmueshëm në Operacionin “Shigjeta” në betejat e Koshares dhe Pashtrikut,

“Kontributi i veçantë për neve nga të gjitha qendrat stërvitore në territorin e Shqipërisë e ka dhënë Gjeneral Kudusi Lame. Ka qenë komandant i njësisë së Kukësit që përfshinte Shkodrën deri tek Liqeni i Ohrit. Kontributi i tij ka qenë i jashtëzakonshëm prej trajnimeve tek përgatitje. Me eprorët më të lartë të vet na kanë ndihmuar prej Iuftës në Koshare deri në Pashtrik”, tregon ai në emisionin Pressing në T7.

Ai tregon edhe për një rast ku forcat shqiptare granatuan pozicionet serbe pasi kishin marrë informata se ushtarët e UÇK-së ishin të rrethuar në pozicion të pafavorshëm. Rasti kishte ndodhur në Malësinë e Gjakovës.

“Sa i përket rastit në Dobrunë, ne nuk e kemi ditur që është një grup i fshatarëve dhe policëve në vijën kufitare që janë pozicionuar. I kam urdhëruar njësitet që të futen në Dobrunë dhe të marrin edhe Godenin. Komuna e Gjakovës janë vendi ku ndodhen. Ne nuk e kemi ditur dhe ka mundur të gjuajnë edhe mes vete. Por reagoi shpejt ushtria shqiptare dhe granatoi pozicionet serbe. Si ua dhamë informacionet, ndodhi gjuajtja e artileri. Sa kemi mujt. Me artileri dhe tankse. Kanë qenë efikas. Pas disa ditëve së bashku hapim një rrugë ku rreth 100 metra, 157 mina i kanë tërhekur. Iu kam bërtitur pak se nuk kanë qenë specialista. Por kishin dëshirë të depërtonin. Pastaj prej asaj rruge kemi shkuar në Goden”, tha ai.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

7 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

7 months ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

7 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

7 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

7 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

7 months ago