Viral

Gazetari serb: Putini mund ta njohë Kosovën në këmbim të heqjes së sanksioneve nga Perëndimi

Boshko Jakshiq, gazetar dhe njohës i rrethanave të politikës së jashtme, ka thënë se njohja e Kosovës nga ana e Rusisë mund të ndodhë nëse shtetet perëndimore tërheqin sanksionet ndaj tyre.

Deklarata e tij erdhi pasi presidenti rus, Vladimir Putin, duke thënë se Donetsku dhe Lunhasku i Ukrainës janë të pavarura, përdori si analogji njohjen e shtetësisë së Kosovës nga ana e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë.

“…Kjo do të ishte politikë që të kujton tregtinë e madhe, e cila nuk është e pazakontë në politikën botërore. Putini, për shembull, mund t’i kërkojë Perëndimit të heqë sanksionet ndaj Rusisë për aneksimin e Krimesë dhe aneksimin e ri të një pjese të konsiderueshme të rajonit Dombas. E pastaj e njeh Kosovën”, deklaroi ai për televizionin boshnjak ‘O Kanal’.

“Amerikanët mund të jenë të kënaqur nga kjo ofertë, sepse sigurojnë dhe hapin derën për autoritetet në Prishtinë që t’iu bashkohen OKB-së dhe organizatave të tjera ndërkombëtare”, tha më tej ai.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago