Categories: Viral

Gjermania shtet se jo mahi, 9€ bileta mujore e udhëtimit anekënd shtetit!

Rritja e çmimeve ka bërë që Berlini zyrtar t’i dal në ndihmë popullit të vet. Nga 1 qershori, bileta mujore e udhëtimit do të kushtojë vetëm 9 euro në gjithë Gjermaninë.
Në qershor, Qeveria Federale prezantoi biletën e kursimeve për tre muaj (90 ditë), e cila është e vlefshme në të gjitha rrjetet rajonale të transportit.

Kjo do ta bëjë udhëtimin me autobus dhe tren jashtëzakonisht të lirë. Por si funksionon saktësisht gjithçka?

Bileta prej 9 € është një biletë e transportit publik me zbritje të madhe që kushton 9 € në muaj kalendarik. Bileta është pjesë e të ashtuquajturës ‘Paketa e lehtësimit të kostos së energjisë’, me të cilën qeveria federale dëshiron të zbusë rritjen e mprehtë të çmimeve të energjisë dhe karburantit për shkak të inflacionit dhe luftës në Ukrainë.

Kur fillon dhe sa kohë është e vlefshme bileta 9 €?

Fushata fillon më 1 qershor dhe zgjat tre muaj. Në qershor, korrik dhe gusht, ju mund të blini një biletë mujore të vlefshme në të gjithë Gjermaninë për 9 €. Kjo do të thotë që ju paguani 27 € për të gjithë tre muajt. Bileta është gjithmonë e vlefshme nga data 1 deri në fund të muajit – pavarësisht se kur e keni blerë.

Ku vlen bileta prej 9 €?

Transporti lokal dhe rajonal në të gjithë Gjermaninë. Përfshihen të gjithë trenat nëntokësorë, trenat periferikë, autobusët e planifikuar, tramvajet dhe klasa e dytë e trenave ekspres rajonalë dhe rajonalë. Bileta prej 9 € mbulon edhe tragetet BVG. Pra, nuk ka rëndësi nëse e keni blerë biletën tuaj në Meck-Pom, Bavari apo Saarland, ju mund ta përdorni atë për të udhëtuar në të gjithë Gjermaninë. Por kini kujdes: bileta prej 9 € nuk është e vlefshme për autobusët ICE, IC, EC ose në distanca të gjata.

A është e vlefshme bileta prej 9 euro në mbarë vendin?

Përgjigje e shkurtër: po. Por sigurohuni që të zgjidhni vetëm lidhjet rajonale të trenave dhe të mos hipni aksidentalisht në një ICE.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago