Categories: Viral

Goditja në tru – Pacientët më të rinj mund të kenë rrezik të dyfishtë të kancerit, thotë hulumtim i ri

Çdo goditje është një tragjedi e mundshme në zhvillim dhe çdo vit mjekët po zhvillojnë trajtime më efikase për goditjet në tru.

Megjithatë, ndërsa normat janë në rënie në mesin e grup moshave më të vjetra, ato po rriten te të rinjtë.

Hulumtimet e publikuara në Konferencën e Organizatës Evropiane të Goditjeve kanë zbuluar se ritmet e të rinjve që përjetojnë goditje në tru janë në rritje.

Duke folur për rezultatet, Dr. Jamie Verhoeven tha: “Infarkti tek të rinjtë ndryshon nga goditja në pacientët e moshuar dhe një nga ndryshimet kryesore është se goditja në tru tek të rinjtë ka një përqindje më të lartë të goditjes kriptogjene”.

Goditjet kriptogjene janë një lloj goditjeje ku nuk ka një shkak të qartë. Verhoeven thotë se këto goditje ndodhin “në më shumë se një të tretën e pacientëve”.

Për më tepër, hulumtimi i Verhoeven ka identifikuar gjithashtu pacientët e rinj me infarkt në tru si në rrezik më të madh të zhvillimit të kancerit; ai shqyrtoi nëse goditjet kriptogjene sinjalizojnë praninë e kancerit.

Verhoeven tha: “Nëse kjo hipotezë do të ishte e vërtetë, atëherë do të ishte më e dukshme në pacientët e rinj që kanë një incidencë më të lartë të goditjes kriptogjene”.

Për sa i përket rritjes së rrezikut të kancerit, pacientët e rinj me goditje në tru kishin më shumë se dy herë më shumë gjasa për të zhvilluar kancer më vonë në jetë.

Verhoeven shtoi: “Pacientët më të rinj kanë një [rrezik] më të lartë të kancerit sesa pacientët e moshuar dhe ky rrezik është më i dukshëm në një deri në dy vitet e para pas goditjes në tru, por mbetet statistikisht i rëndësishëm deri në pesë deri në tetë vjet më vonë”.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

7 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

7 months ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

7 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

7 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

7 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

7 months ago