Viral

Hisen Berisha akuzon VV-në: Po i diskriminoni veteranët, po tentoni t’i mohoni vlerat e luftës

Deputeti i PDK-së, Hisen Berisha, ka kritikuar ashpër Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficionit në lartësi të pagës minimale, procedurat e caktimit të pagës minimale dhe shkallët tatimore në të ardhurat personale vjetore, të cilin e propozoi ministri i Financave, Hekuran Murati.

Ai ka thënë se ky projektligj po i diskriminon veteranët, për të cilët tha se duhet ta kenë vendin më dinjitoz në shoqëri.

“Po i përjashtoni jashtëligjshëm kategoritë e caktuara, ku theksin e keni vu prapë te veteranët. Luftën e keni prapë ndaj atyre që me sakrificën e tyre kanë sjellë lirinë. Keni përjashtuar po ashtu kategoritë që po lëngojnë nga sëmundjet kronike që i kanë paaftësuar për të jetuar. Unë kam mesazhe nga luftëtarë që e ka pensionin e veteranit dhe tash ka sëmundje kancerogjene dhe i kanë dhënë statusit e invalidit shëndetësor dhe s’i lejohet ta marrë atë shumë sepse e ka statusin e veteranit”.

Berisha akuzoi deputetët e Vetëvendosjes se ka pasë shumë “shpërfaqje dhe tendenca për të mohuar vlerat e luftës dhe veteranët në veçanti”.
“Nëse keni komplekse nga fakti që s’keni qenë në periudhën e duhur pjesë e madhështisë së luftës për liri që të jetë veteran i kësaj luftës, invalid apo familje dëshmori nuk është e denjë dhe e ndershme t’i luftoni këto vlera”.

Berisha në foltore të Kuvendit tha se kategoria e veteranëve duhet të ngritët dhe duhet bërë me përkujdesje.

“I keni dhënë pension social 170 euro dhe i pamundësohet të punojë askund tjetër. Pra, e keni shndërruar në një person të varfër dhe të pa dinjitet dhe kënd – njeriun më dinjitoz që e meriton të jetë njeriu më i respektuar në shoqërinë tonë. Mund të ciceroni sa të doni që jo e kanë bërë ata. Edhe atëherë edhe tash është keq. Keni ardhur me premtimin për ndryshim, urdhëroni bëjeni. Dhe mos e përdorni atë frazeologji që është bërë bajat “për 20 vite” se s’është e vërtetë”.

Berisha tha se po kërkon vetëm zbatimin e ligjit, për të cilin tha se obligon që paga e veteranit s’duhet të jetë më pak se paga minimale.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago