Categories: Viral

Historiani Schmitt ”befason” gjithe vendin me deklaraten: Shqipëria duhet ta kuptojë që Kosova nuk është provincë e saj

Historiani Oliver Jens Schmitt, foli edhe për idenë e Ballkanit të hapur dhe për atë të shkëmbimit të territoreve.

Kur foli për Ballkanin e hapur ai tha se Shqipëria nuk duhet ta sheh Kosovën si provincë të saj, por si shtet të pavarur.

“Unë kurrë nuk e kam kuptuar pse s’është përfshirë edhe Kosova në Ballkanin e hapur, ajo është shtet i pavarur, s’mund të jetë objekt i politikës së Shqipërisë. Mendoj që qeveria në Tiranë duhet ta kuptojë që Kosova nuk është një provincë apo objekt i politikës shqiptare, dhe shqiptarët kanë qeverinë e tyre dhe qeveria kosovare duhet ta dijë çka është e mirë për kosovarët jo ata në Tiranë”, tha ai në Rubikon.

Ndërkaq, shkëmbimin e territoreve e pa si të rrezikshëm dhe që është vetëm në dobi të Serbisë, pasi sipas tij, kështu do të krijohej një Serbi e madhe.

“Është rrezik i madh po fillohet me shkëmbim territoresh nuk e dimë ku ndalet. Ky koncept nuk mund të kufizohet në Kosovë, kemi të bëjmë edhe me shtetet e tjera me Bosnjën e të tjerat. Kjo është një ide vetëm në dobi të Serbisë, një shtet që ndjek një politikë të ndarjes së rajonit dhe krijimin e një Serbie të madhe”, shtoi ai.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago