Categories: Viral

Hoxha Imeri i reagon Ramabajës rreth mbulesës – ia publikon Kuran’in gjermanisht!

Imami, Rijad Imeri ka reaguar ndaj deklaratave të analistit, Sadri Ramabaja, i cili deklaroi se në një përkthim të gjuhësh gjermanisht të Kuranit, shamia nuk konsiderohet mbulesë islame, por që taksativisht thuhet “mbulesë për organet gjenitale”.
E kjo deklaratë, ka nxitur reagimin e imamit, Imeri, transmeton Indeksonline

“Është e çuditshme se si përdoren metoda nga më të ulëtat dhe më të pandershmet vetëm e vetëm që të shpifet diçka rreth Kur’anit apo rreth Islamit, qoftë duke e shfrytëzuar një gjuhë tjetër të huaj (e të cilën nuk e njohin bashkëbiseduesit) , si argument për shpifje e trillime”, ka shkruar ai.

Imami, Rijad Imeri ka reaguar ndaj deklaratave të analistit, Sadri Ramabaja, i cili deklaroi se në një përkthim të gjuhësh gjermanisht të Kuranit, shamia nuk konsiderohet mbulesë islame, por që taksativisht thuhet “mbulesë për organet gjenitale”.

E kjo deklaratë, ka nxitur reagimin e imamit, Imeri, transmeton Indeksonline

“Është e çuditshme se si përdoren metoda nga më të ulëtat dhe më të pandershmet vetëm e vetëm që të shpifet diçka rreth Kur’anit apo rreth Islamit, qoftë duke e shfrytëzuar një gjuhë tjetër të huaj (e të cilën nuk e njohin bashkëbiseduesit) , si argument për shpifje e trillime”, ka shkruar ai.

Postimi i plotë:

Në ditë të sotit duhesh të jesh tepër i pacipë që të gënjesh publikisht, e kjo të ndodh nga një profesor si Sadri Ramabaja, e sidomos kur dihet se gënjeshtrën tënde do ta dëgjojnë qindra mijëra njerëz, ngase nuk jemi më në kohën kur keni shpifur çdo gjë brenda katër mureve të klasës duke i bër nxënësit ta urrejnë besimin e tyre me gënjeshtra e trillime, e duke ushtru dhunë fizike e psikike mbi nxënësit e gjorë vetëm që të largohen nga praktikimi i fesë!!

Sot po shihet sheshazi se sa të paskrupullt dhe sa tendencioz jeni kur i kundërshtoni gjërat elemetare të fesë “tuaj”.

Është e çuditshme se si përdoren metoda nga më të ulëtat dhe më të pandershmet vetëm e vetëm që të shpifet diçka rreth Kur’anit apo rreth Islamit, qoftë duke e shfrytëzuar një gjuhë tjetër të huaj (e të cilën nuk e njohin bashkëbiseduesit) , si argument për shpifje e trillime.

Sadri Ramabaj pretendon se në përkthimin e Kur’anit në gjuhen gjermane nuk ceket fare MBULESA e KOKËS së femrës, por “mbulesa” që ceket në përkthimin në gj. gjermane është mbulesa e organeve gjenitale!!!

Qëllimi i këtij personi është që të fus dyshime në përkthimin e Kur’anit në gjuhën shqipe, duke u munduar t’i akuzoj hoxhollarët se këta janë që e kanë indroktinuar popullin dhe e kanë shpikur mbulesën e kokës së femrës, pasi që Kur’ani sflet fare për mbulesën e kokës por për mbulesën e organeve gjenitale dhe argument i tij është përkthimi i Kur’anit në gj. gjermane.

Tani t’i kthehemi përkthimit të Kuranit në gj. Gjermane.

Mbulesa e kokës në gj. gjermane tekstualisht quhet Kopftuch (shumësi) Kopftücher (Kopf – Kokë, Tuch-Mbulesë)

Në përkthimin më të njohur të Kur’anit në gj. gjermane nga Frank Bubenheim qëndron kështu citati Kur’anor 31 nga Kaptina An-Nur, fq. 353 shih. Foto:

“Und sag zu den gläubigen Frauen (Dhe thuaju grave besimtare)

sie sollen ihre Blicke senken (ato duhet t’i ulin shikimet e tyre)

und ihre Scham hüten (dhe ta ruajnë nderin e tyre (pjesët e turpshme),

ihren Schmuck nicht offen zeigen (stolitë e tyre të mos i zbulojnë) ,

außer dem, ëas (sonst) sichtbar ist (përveç çka është e dukshme).

Und sie sollen ihre KOPFTÜCHER auf den Brustschlitz ihres Geëandes schlagen (dhe ato duhet MBULESAT E KOKËS mbi gjokset e veshjeve të tyre t’i hedhin)

und ihren Schmuck nicht offen zeigen (dhe stolitë e tyre të mos i zbulojnë)….

Kurse në përkthimet tjera të Kur’anit në gj. gjermane është përdorur MBULESA si SCHAL – SHAMI (Shallë) shih. për. Abu Rida, SCHLEIER – MBULESË shih. për. Khouri.

Kurse F. Bubenheim e ka cekur një fusnotë shtesë ku e ka sqaruar (shih. foton) :

D.h.: ëas unbedingt sichtbar sein muß: das sind Gesicht, Hände und äußere Bekleidung. (Pra: çka duhet patjetër të jetë e dukshme: këto janë fytyra, duart dhe veshja e jashtme (dukshme))

Pra pas këtij sqarimi nuk mbetet të thuhet më shumë se sa për nivelin e mjerueshëm të atyre që mundohen ta njollosin fenë islame apo ti japin konotacion tjetër citateve kur’anore.

Dhe më e mjerueshme se kjo është kur sheh ndonjë teolog i cili sjellë “argumente” shtesë në rrjetet sociale nga ndonjë udhëheqës “shpirtëror” i ndonjë fraksioni apo grupacioni të devijuar duke u munduar ta mbështes qëndrimin e këtyre “analistave”

Me të vërtetë mjerim.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago