Categories: Viral

Ja pse po i frigohet Rusia bashkimit te Finlandes e Suedise me NATO-n !!

Finlanda dhe Suedia së shpejti mund të anë.tarësohen në NATO.

Për aleancën ushtarake do të ishte një grum.bullim i madh ushtarak.

Mijëra ushtarë shtesë, artileri mo.derne dhe një kufi me Rusinë që ishte dy herë më i gjatë.

Shumë.çka do të ndryshojë me anë.tarësimin e mundshëm të Suedisë dhe Finlandës në aleancën ush.tarake të NATO-s.

Të dy vendet janë për.mirësuar shumë vitet e fundit nga frika e një sul.mi të mundshëm nga Rusia.

“Ne dimë si ta mbroj.më vendin tonë”, tha Kai Sauer nga Ministria e Ja.shtme Finlandeze për “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Sisteme mo.derne

Sipas revistës së spe.cializuar “Military Balance”, vetëm finlandezët kanë mbi 672 sisteme ar.tilerie.

Këto përfshijnë tanket krye.sore të betejës Leopard 2A6 dhe raketat M270. Të dy si.stemet janë moderne, shkruan media zvicerane Blick.

Nga ana tjetër, Suedia ka një marinë të ar.matosur mirë. Flamurtarët janë pesë varkat vje.dhurazi “Visby”. Zhvillimi zgjati më shumë se dhje.të vjet.

Harku i varkave është bërë nga fibra të ve.çanta karboni. Kjo i bën anijet praktikisht të pa.dukshme në radarët e armikut. Të pa.jisura me silurët e rëndë, ato aktualisht përdoren për të mbrojtur breg.detin suedez.

Përveç kësaj, Suedia ka pesë nën.detëse, njëmbëdhjetë anije zbarkimi, shtatë minierë dhe pesë.mbëdhjetë anije të tjera për logjistikën.

Nëse NATO do të anë.tarësohej, marina e aleancës së mbrojtjes do të for.cohej masivisht.

Qindra mijëra ush.tarë në rezervë

Finlanda dhe Suedia gji.thashtu kanë një forcë të fortë ajrore. Suedia zotëron 96 avionë luf.tarakë Gripen.

Aty ndodhet edhe prodhuesi i ar.matimeve Saab, ndërsa Finlanda, nga ana e saj, së fundmi ka po.rositur 64 avionë luf.tarakë F35.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago