Categories: Viral

Ja se cfare shkruajten mediat Israelite per viziten e ministres se jashtme Donika Gervalla

Jerusalem Post, një nga me.diat më të njohura në Izrael, ka shkruar për vi.zitën e Ministres së Punëve të Jashtme të Kosovës në këtë shtet, duke ri.kujtuar se dy vende po nënshkruajnë marrë.veshje bashkëpunimi, një vit pas hapjes së amba.sadës së Kosovës në Jerusalem.

JP përcjell informacionet të njo.ftuara edhe zyrtarisht se dy ministrat kanë nën.shkruar marrëveshje në fushat e kulturës, arsimit, shkencës dhe bashkë.prodhimit të filmit.

“Izraeli dhe Kosova çi.mentuan më tej marrëdhëniet me një sërë marrëveshjesh dy.palëshe të hënën. Ministri i Jashtëm Yair Lapid u takua me ho.mologen e tij kosovare, Donika Gërvalla-Schëarz, e cila vi.zitoi Jerusalemin për herë të parë.

Ata diskutuan lidhjet dyp.alëshe, ndihmën dhe luftën në Ukrainë dhe nënshkruan marrë.veshje në fushat e kulturës, arsimit, shkencës dhe bashkë.prodhimit të filmit, tha Ministria e Jashtme.

Ministri i Ja.shtëm kosovar nënshkroi gji.thashtu një marrëveshje rreth edukimit për Holokaustin me kryetarin e Yad Vashem, Dani Dayan” shkruan JP.

Gërvalla-Schwarz është zyr.tarja e nivelit më të lartë që vi.ziton Izraelin nga Prishtina që kur Kosova hapi ambasadën e saj në Je.rusalem marsin e kaluar, duke u bërë kështu “shteti i parë me shumi.cë myslimane që e bën këtë”.

“Kosova ishte një nga ven.det me shumicë myslimane që vendosi marrë.dhënie me Izraelin në vitin 2020.

Normalizimi ishte i ndarë nga Marrë.veshja e Abrahamit dhe ishte pjesë e një marrëveshjeje të ndër.mjetësuar nga SHBA-ja ndërmjet Serbisë dhe Kosovës.

Izraeli u bë ve.ndi i 117-të që njohu pavarësinë e Kosovës, e cila u shpall në vitin 2008.

Jeru.salemi më parë kishte qenë i rezervuar për ta bërë këtë nga shqetë.simi se do të përbënte një precedent për njohjen e një shteti palestinez”, shkruan tu.tje JP.

Gazeta rikujton se Serbia kishte thënë se do të hapte një amba.sadë në Jerusalem, por nuk e bëri këtë pasi Izraeli e njohu Kosovën si shtet so.vran.

“Ministri i Bashkëpunimit Rajonal Esawi Frej u bë ministri i parë i ka.binetit izraelit që vizitoi Kosovën muajin e kaluar.

Ai iu ba.shkua ministrit të shëndetësisë së Kosovës në një vizitë në një spital lokal të cilit Izra.eli i dhu.roi 90 karrige me rrota.

Ata u takuan me mjekë izraelitë që punojnë me organizatën huma.nitare izraelite Save a Child’s Heart, të cilët udhë.tuan në Kosovë për të diagnostikuar fëmijët që kanë nevojë për ope.racion në zemër.

Frej tha se kishte “rën.dësi të madhe në forcimin e lidhjeve midis Izraelit dhe kë.tij shteti mysliman”.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago