Categories: Viral

Ja se kush eshte gruaja prej Prishtines qe Tito ia kishte dhuruar kete ore te arit

Nga shërbimi i detajuar e deri tek dhurata e orës prej ari – rrë.fimi i Sanije Berishës, shërbyeses së Titos gjatë qën.drimit në Kosovë. Ishte vitit 1979 kur rrugët e Prishtinës ishin mbushur me flamuj kombë.tar dhe ku muzika e vallë.zimi jehonte gjithandej.

Qytetarë të shumtë të veshur me veshje kombë.tare, i prinin valles rrugëve të kryeqytetit.

E gjitha kjo ishte bërë në nder të ar.dhjes së ish-diktatorit jugosllav, Josip Broz Tito.Parulla me mbi.shkrimin “Mirë se na erdhe i da.shur shok Tito”, shihej në momenti kur ai kishte zbritur në aero.portin e Prishtinës. Ai u prit me tapet të kuq dhe shumë për.qafime. Por ku u akomodua Tito dhe kush e shër.beu atë – media ka realizuar një storie me shër.byesen e tij në atë kohë, Sanije Berishën.

Ajo kishte qenë vetëm 27 vjeçare kur kishte fi.lluar punën si shërbyese në Hotelin Grand, në Prishtinë aty ku Tito u ven.dos. Në vitin 1978, ajo kishte lënë arsimin për të pu.nuar në këtë hotel, më parë ajo kishte punuar si mësimd.hënëse e lëndës së Edukatës Fizike. Mirëpo, rrethanat e kishin obli.guar që të fillonte një punë krejt tjetër.

Historia e saj është inte.resante. Si arriti ajo që në mesin e 20 personave të për.zgjidhej si shërbyese e ish-dikta.torit jugosllav.

Të premten e vitit 1978, Berisha kishte shkuar në inter.vistë me shpresë se nuk do të pranohej për të va.zhduar më tutje, por ndodhi e kundër.ta.
Shërbimi i de.tajuar nga stafi që udhëheqte zonja Sanije, pritja me torte, gjakosja e këm.bëve nga puna e pa ndalur, dërgimi i çar.çafëve në këmbë nga kati i parë deri në të katërtin, vetëm që mos t’i rru.dhoseshin bëri që Berisha në fund të pra.nojë një dhuratë tejet të veçantë nga vet Tito, një orë prej ari që mba.nte firmën e tij.

Me këtë veprim të Titos, u mah.nitë edhe drejtorit i Grandit, që në atë kohë kishte qenë serb, i më pas ven.dosi të bëjë një festë për nder të orë që i ishte dhënë dhu.ratë Berishës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago