Categories: Viral

Ja si mund të arrestohet Putini me komandantët e ushtrisë nëse largohet nga Rusia

Lufta ka rregulla që përcaktojnë se çfarë mund dhe nuk mund të bëhet në konfliktin e armatosur.
Ato janë të përfshira në konventat e Gjenevës dhe elementet e tjera të së drejtës ndërkombëtare, shkruan Sky News.

Ato janë universalisht të zbatueshme, të pranuara nga pothuajse dyqind kombe.

Parimi themelor është se civilët nuk mund të jenë në shënjestër dhe duhet të mbrohen.

E njëjta gjë vlen për çdo gjë nga e cila ata varen për mbijetesë. Furnizimet ushqimore, ilaçet dhe shtëpitë e tyre.

Personeli dhe objektet mjekësore, kështu që as spitalet dhe klinikat nuk mund të goditen.

PËRDHUNlMl dhe T0RTURA janë të ndaluara. Kështu janë edhe armët dhe taktikat që shkaktojnë vuajtje të panevojshme dhe të pakufizuara.

Dy studiues juridikë, Raphael Lemkin dhe Sir Hersch Lauterpacht, nga Lviv në Ukrainën perëndimore, shpikën në mënyrë efektive konceptet e GJEN0ClDlT dhe KRlMEVE kundër njerëzimit gjatë gjyqeve të Nuremburgut në fund të Luftës së Dytë Botërore.

Historia e tyre festohet në librin Philippe Sands, East West Street.

GJEN0ClDl është një akt i qëllimshëm i krijuar për të shkatërruar një komb të tërë ose grup njerëzish. Ky është një nivel i lartë që është vështirë të vendoset.

Një KRlM kundër njerëzimit është një veprim i qëllimshëm i krijuar për të shkaktuar vuajtje njerëzore në një shkallë të gjerë.

I vetmi vend ku ka një gjykatë të përhershme që ndjek penalisht dhe dënon KRlMET e Iuftës është Gjykata Ndërkombëtare Penale në Hagë.

Ka dënuar 10 persona, ka shpallur të pafajshëm katër dhe janë 20 çështje në vazhdim.

Ukraina thotë se tashmë ka filluar mbledhjen e provave me synimin për të dërguar rusët në Hagë.

Në favor të tyre është natyra shumë e dixhitalizuar e shoqërive ukrainase dhe ruse. Do të ketë një gjurmë të provave në mediat sociale që ndihmojnë hetimet e tyre.

Ata thonë se tashmë kanë një bazë të dhënash se cilat njësi ruse në cilat rrethe kanë pushtuar dhe emrat e oficerëve komandues dhe trupave.

Rusët kanë qenë të pakujdesshëm në kryerjen e mizorive të tyre. Në një rast të dokumentuar nga një gazetar britanik, një ushtar rus i tha emrin e tij një gruaje teksa e përdhunonte.

Por procesi i sigurimit të drejtësisë për KRlMET e Iuftës është shumë i gjatë.

Mund të kalojë një dekadë para se të sigurohen vendimet e fajësisë. Të gjithë, nga Vladimir Putin dhe këshilltarët e tij të ngushtë deri në rekrutin më të ulët, mund të paditen, por nëse nuk ka një ndryshim dramatik në krye në Rusisë, të dyshuarit nuk ka gjasa të dorëzohen.

Megjithatë, sapo të lëshohen urdhër-arrestet – që mund të jenë brenda muajve – çdo oficer, ushtar ose politikan rus mund të arrestohet edhe nëse largohet nga Rusia, kudo që të shkojë, sepse rregullat e Iuftës kanë juridiksion universal.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago