Categories: Viral

Kapen keq Bjellorusia me Polonine shkak se dyshohet se ka ndodhur incident midis oficereve policor

Një polic kufi.tar Bjellorusi ka akuzuar forcat polake se i kanë sul.muar me “plu.mba metalikë” dhe llastiqe, ra.porton Euronews.

Auto.ritetet kufitare polake dyshohet se kanë kryer “akte të paligjshme” në një pikë ko.ntrolli pranë qytetit të Brest, thanë autoritetet bjello.ruse. Në deklaratë thuhet se natën e 10-11 prillit, ush. tarët polakë qëlluan në Peschatka, një pikë kon.trolli rrugore në Bjellorusi.

Ata shtojnë se forcat e sigurisë u për.poqën t’i verbonin oficerët e policisë kufitare bjello.ruse me një lazer.

Komiteti Shtetëror i Kufirit të Bjello.rusisë ka shpërndarë pamjet që tregojnë një person të ar.matosur duke ndezur një dritë drejt një ka.mere.

Incidenti i supozuar të kuj.ton një tjetër “shkelje kufiri” të raportuar që ndodhi në janar kur u zbu.luan vrima pranë emble.mës së Komitetit të Kufirit në Bjello.rusi.

Përkeqësimi i marrë.dhënieve midis Bjellorusisë dhe Polonisë.

Incidenti ndodhi mes ten.sioneve të rritura midis Polonisë dhe Rusisë, një aleate e Bjellorusisë. Zyr.tarët ukrainas kanë akuzuar vazh.dimisht Minskun se po përgatitet t’i dërgojë trupat e veta në Iuftë, gjë që Bjello.rusia e mohon.

Marrëdhëniet midis Po.lonisë dhe Bjellorusisë janë përkeqësuar që nga rizgjedhja e pre.sidentit Alexander Lukashenko në vitin 2020.

Va.rshava ka nisur ndërtimin e një gardhi 350 milionë euro përgjatë ku.firit të saj me Bjellorusinë për të para.ndaluar hyrjen e emigrantëve të pa.ligjshëm.

Të dielën, rojet ku.fitare polake akuzuan zyrtarët bjello.rusë për gjuajtje me gurë dhe përdorimin e lazerëve kundër patrullave polake ndërsa një grup mi.grantësh u përpoqën të hynin në vend.

“Ne nuk po ko.mentojmë materialet e publikuara nga pala bjello.ruse. Ka pasur shumë indikacione se disa nga informacionet e publikuara nga shër.bimet bjelloruse janë manipuluar muajt e fundit.

Rojet ku.fitare nuk kanë qëlluar apo për.dorur llastiqe mbrëmë”, tha një zëdhënës i Gardës Kufi.tare polake tha për Euronews.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago