Categories: Viral

Këshilli i Evropës konfirmon aplikimin e Kosovës për anëtarësim

Këshilli i Europës ka pranuar zyrtarisht aplikimin e Kosovës për anëtarësim në këtë organizatë.
Zëdhënësi i KE-së, Dusan Vonovic ka konfirmuar se kanë pranuar aplikimin zyrtar të Kosovës.

Kryediplomatja Gërvalla me autorizim të qeverisë sot më 12 maj në Strasburg të Francës ka dorëzuar aplikimin zyrtar të Kosovës në KE.

Ndërkaq, zëdhënësi i KE-së, Dusan Vojnovic ka thënë se aplikimi për anëtarësim është pranuar dhe i është transmetuar Këshillit të Ministarve.

“Ne mund të konfirmojmë se aplikimi për anëtarësim është pranuar dhe po i transmetohet Komitetit të Ministrave në përputhje me statutin e Këshillit të Evropës”, ka thënë zëdhënësi i KE-së Dusan Vojnovic për Express.

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot ka obliguar MPJD-në që të zhvillojë procedurat për anëtarësim.

Pas kësaj mbledhje, kryediplomatja evropiane, Donika Gërvalla, njoftoi se ka dorëzuar kërkesën për anëtarësim të Kosovës në KE.

“Dorëzuam kërkesën për anëtarësim në Këshill të Europës. Sot hapëm një kapitull të ri për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Europës, sot fillon procedura e shqyrtimit të kërkesës sonë, e cila do të kalojë në instancat të ndryshme të Këshillit të Europës dhe Asamblesë Parlamentare dhe për fund edhe të Këshillit Ministror. Kosova është vendi më demokratik në rajon, Kosova është vendi më proeuropian në rajon dhe është vendi më optimist në rajon. Prandaj, Kosova e meriton të jetë anëtare e Këshillit të Europës një ditë e më parë. Kjo procedurë që e kemi nisur sot do të përfundojë me anëtarësim të plotë të Kosovës në Këshill të Europës dhe me këtë me forcim të të drejtave të qytetarëve të Kosovës dhe qasje të tyre në instanca europiane”.

I menjëhershëm ka qenë reagimi i presidentit serb Vuciq, i cili ka thënë se Kosova e ka shkelur marrëveshjen e Uashingtonit.

Ai ka thirrur edhe nëj takim të Këshillit të Sigurisë Kombëtare për nesër pas vendimit të Kosovës për të aplikuar për anëtarësim në Këshillin e Europës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago