Viral

Kroacia dëbon 24 punonjës të Ambasadës Ruse, tërbohet Zaharova

Ambasadori i Federatës Ruse në Zagreb sot u ftua në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Evropiane të Kroacisë për t’i shprehur dënimin më të ashpër për agresionin brutal kundër Ukrainës dhe krimet e shumta.

Palës ruse iu përsërit thirrja për ndërprerje të menjëhershme të aktiviteteve ushtarake dhe tërheqjen e trupave ruse nga i gjithë territori i Ukrainës si dhe sigurimin urgjent të rrugëve të evakuimit për popullatën dhe dërgimin e ndihmave humanitare, tha Ministria e Jashtme kroate.

Më tej u theksua se Kroacia pret që përgjegjësit e krimeve të sillen para drejtësisë.

Në përputhje me Konventën e Vjenës për Marrëdhëniet Diplomatike, pala ruse u informua për vendimin e Kroacisë për të reduktuar numrin e personelit diplomatik dhe administrativo-teknik të Ambasadës së Federatës Ruse në Zagreb, gjë që redukton fushëveprimin e misionit diplomatik të Federatës Ruse në Zagreb në nivel të Ambasadës së Republikës së Kroacisë në Moskë dhe u kërkua që 18 diplomatë dhe gjashtë anëtarë të personelit administrativ dhe teknik (gjithsej 24 punonjës) të Ambasadës së Federatës Ruse në Kroaci të largohen nga vendi.

Nga ana tjetër Rusia do t’i përgjigjet në mënyrë adekuate dëbimit nga Kroacia të 18 diplomatëve rusë dhe gjashtë punonjësve të ambasadës, tha Maria Zaharova.

“Rusia do të përgjigjet në mënyrë adekuate”, tha një zëdhënëse e Ministrisë së Punëve të Jashtme ruse për RIA Novosti.

Dëbimi i diplomatëve nga Kroacia është vazhdimësi e aktiviteteve diplomatike të shteteve anëtare të BE-së, por edhe vendeve të tjera të botës kundër Federatës Ruse në përpjekje për të ndalur agresionin e mëtejshëm ndaj Ukrainës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago