Categories: Viral

Kryeministri Kurti lë Uashingtonin dhe niset për në Kaliforni: Do të takohem me profesionistë e drejtues të kompanive të IT-së

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka bërë të ditur se pas vizitës në kryeqytetin amerikan Uashington D.C., ka udhëtuar në qytetin perëndimor të SHBA-së, San Francisco.

Kurti ka dhënë edhe detaje për vizitën e tij në “Qytetin e Artë”

“Sot nga Uashington, D.C., në San Francisco, Kaliforni për takime me profestionstë e drejtues të kompanive të IT-së.”, tregoi ai në rrjetin social në Instagram.

Kurti po ashtu do të udhëtoj edhe në Teksas. Këshilli për Çështjet Botërore në Dallas “Fort Uorth” në bashkëpunim me komunitetin shqiptaro-amerikan më 12 maj do të presin kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, i cili është duke qëndruar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Eventi i quajtur “Pse të investohet në Kosovë?” do të zhvillohet në Ëestin Galleria, duke filluar nga ora 17:30.

“Do të diskutohet fuqia e këtij shteti ballkanas dhe rritja ekonomike e përjetuar që nga pavarësia e tij në vitin 2008, së bashku me sigurinë energjetike, mundësitë e biznesit dhe partneritetet”, thuhet në njoftimin e publikuar.

I pari i qeverisë, duket se këtë vizitë do ta vazhdojë edhe për një javë ku më 14 maj do të mbajë një ligjeratë publike në Universitetin DePaul në Chicago, organizuar nga Departamenti i Studimeve Shqiptare.

Kurti, vizitën zyrtare e nisi më të premten, ndërsa të dje bashkë me ministren Rizvanolli nisën negociatat me MCC-në për një projekt energjetik, vlera e të cilit pritet të jetë mbi 200 milionë euro.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago