Categories: Viral

Kryeministri Kurti pritet në Qytetin e Johnston të Iowas

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, gjatë qëndrimit të tij në Iowa u mirëprit në Qytetin e Johnston, nga Kryetarja e Qytetit Paula Dierenfeld. Nga viti 2013, Johnston është qyteti simotër i Pejës.

Para të pranishmëve, në fjalën e saj mikpritëse, Kryetarja Dierenfeld foli për historinë e qytetit të Johnston dhe historikun e marrëdhënieve me qytetin simotër të saj, Pejën.

Ndërkaq, në adresimin e tij, kryeministri Kurti u shpreh falënderues për mikpritjen që ka përjetuar në Iowa dhe Johnston. Më tej, ai tha se synimi jonë duhet gjithmonë të jetë që marrëdhëniet dhe bashkëpunimi ndërmjet Iowa-s dhe qyteteve të saj dhe shtetit të Kosovës dhe qyteteve të Kosovës të forcohen, thellohen dhe avancohen.

Në këtë pritje, në mesin e të cilëve ishin gjeneralët amerikanë Correl dhe Orr nga Garda Nacionale e Iowa-s, shumë zyrtarë e përfaqësues institucionalë e politikë si dhe bashkatdhetarë tanë, kryeministri Kurti u nderua me një dhuratë përmes së cilës pranoi urimet e Kryetares Dierenfeld për 14-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës dhe lidhjen ndërmjet Kosovës dhe popullit të Iowa-s.​

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago