Categories: Viral

“Kur isha në Prizren, në vendlindjen time, një plak më tha: Nuk ke vend këtu!”

Ju kujtohet deklarata e kreut të Akademisë së Serbisë, Vladimir Kostic, se “Kosova nuk është e Serbisë”, kishte reagime, ka ende biseda kafenesh në Serbi.

Për një gjë të tillë në një intervistë për “Kosovo OnIine” ka folur edhe kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq.Sipas tij probIemi i Kosovës është shumë vjeçar dhe se është një nyje që duhet të zgjidhet mes Serbisë dhe Shqipërisë.

“Nyja e Kosovës është e lidhur me shekuj. Sigurisht janë humbur shumë mundësi për zgjidhjen e saj. Unë gjithmonë kam qenë i mendimit se ky problem duhet të zgjidhet mes Serbisë dhe Shqipërisë.

Tani është shumë vonë që të mendojmë se ku është g abuar, prandaj ne duam kompromis. Pra, ne jemi të gatshëm për kompromis, por po e kërkojmë edhe nga pala tjetër”, ka thënë Daçiq në këtë intervistë.

Sipas Daçiq mund të thuhet edhe që “Kosova nuk është as shqiptare”.“As Serbia e as Kosova nuk ka sovranitet të plotë mbi territorin e Kosovës.

As Kosova si gjoja një shtet i pavarur nuk ka sovranitet të plotë mbi tërë Kosovën. Ky është theIbi i probIemit”, ka thënë Daçiq.

Ai tutje ka thënë se “Kosova është shtëpi e dytë për serbët dhe shqiptarët që jetojnë atje. E dini unë kam lindur në Kosovë, dhe kur isha në Prizren një burrë më tha që s’kisha vend atje.

E pyeta “pse, unë kam lindur këtu? Ai nuk mu përgjigj, ai ndoshta kishte Iindur diku në ndonjë bjeshkë të Shqipërisë”.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago