Categories: Viral

Kurr te mos e perdorin ! Mjeku i njohur ben thirrje, ja cfare u shkakton hudhra persona me…

Njerëzit që kanë diabet nuk janë në gjendje të prodhojnë mjaftueshëm insulinë ose të përdorin insulinën që trupi i tyre prodhon në një mënyrë efika se kjo mund të ndikojë në nivelet e sheqerit në gj ak eshtë e rëndësishme të monitoroni se çfarë hani për të mbajtur nivelet e sheqerit në gj.ak sa më të qëndrueshëm të jetë e mundur.

Një mënyrë për ta bërë këtë është duke kontrolluar rezultatin e indeksit glikemik të secilit ushqim indeksi glikemik tregon se sa një ushqim i caktuar mund të rrisë nivelet e sheqerit në gj ak.

Indeksi glikemik ndihmon në planifiki min e vakteve të përditshme dhe shmangien e kombinimeve me karbohidrate të larta një indeksi glikemik i ulët është midis 1 dhe 55 dhe i lartë është 70 e lart
eshtë e rëndësishme të dini se ushqimet natyrore të tilla si hudhra, megjithëse nuk janë të pasura me karbohidrate mund të ndikojnë në nivelet e sheqerit në gj ak.

Cilat janë për fitimet e ngrënies së hudhrës nëse keni diabet shumica e të rriturve mund të konsumojnë në mënyrë të sigurt hudhër për disa njerëz shija aroma ose erëza mund të jetë një problem.

Tradicionalisht hudhra është rekomanduar menyre për të ndihmuar në uljen e niveleve të larta të kolesterolit dhe presionit të lartë të gja kut konsumi i hudhrës gjithashtu mund të zvogëlojë incidencën e së mundjeve të zemrës një gjendje që prek afërsisht 80 përqind të njerëzve me diabet një studim i vitit 2006 zbuloi se hudhra e gjallë mund të ndihmojë në uljen e niveleve të sheqerit në gj ak si dhe në uljen e rrezikut të aterosklerozë ky është një interes i veçantë pasi diabeti rrit rrezikun e inflamacionit te lidhur me aterosklerozën.

Megjithë se kjo është ende ne studim mjeket mbështetin idenë se konsumi i rregullt i hudhrës mund të ndihmojë në uljen e niveleve të sheqerit në gj ak.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago