Categories: Viral

Kush do të paguajë për të rindërtuar infrastrukturën e Ukrainës?

Kostoja më e madhe si pasojë e agresionit rus në Ukrainë është ajo njerëzore dhe që po rritet nga dita në ditë. Numri i verifikuar i vdekjeve të civilëve, sipas Kombeve të Bashkuara, është rreth 1200 njerëz, por numri real do të jetë shumë më i lartë.

Shtojini kësaj faktin se katër milionë ukrainasve u është dashur të ikin dhe të bëhen refugjatë në vende të tjera. Ka gjithashtu një shkatërrim të madh, në qytete dhe qyteza anembanë këtij vendi të madh.

Megjithatë, askund tjetër nuk ka pasur më shumë vuajtje se në Mariupol (në jug), shkruan BBC.

Dhe imazhet satelitore të Mariupol tani tregojnë kryesisht tokë të djegur, me 90% të ndërtesave të banimit të dëmtuara ose të shkatërruara. Sipas zyrtarëve ukrainas, vetëm në këtë qytet janë vrarë rreth 5000 njerëz por ata ata thonë se numri aktual i të vdekurve mund të jetë dyfish.

Presidenti i Ukrainës në Volodymyr Zelensky ka premtuar të rindërtojë “çdo shtëpi, çdo rrugë dhe çdo qytet”.

Ai thotë se Rusia do të duhet të “mësojë fjalën ‘reparacione’” dhe të paguajë koston e plotë. Ukraina sigurisht që do të dëshirojë që dëmshpërblimet të jenë një pjesë kyçe e çdo marrëveshjeje të bërë për t’i dhënë fund luftës, por sa do të paguajë Rusia do të varet nga kush do të jetë ndërmjetës kur kjo marrëveshje të arrihet.

Teorikisht, asetet ruse jashtë vendit, të ngrira nga vendet e G7, mund të përdoren për të paguar faturën!

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago