Categories: Viral

Kush është heroina e UÇK-së që nuk e trembi syrin nga forcat serbe, e veshur si infermiere hyri në spitalin e Pejës

Të ftuar në emisionin n’Demos kanë qenë dy pjesëmarrsit e aksionit diversant i cili kishte ndodhur në spitalin e Pejës në vitin 1998, ish-pjesëtari i UÇK-së, Besnik Shala, si dhe bashkëluftëtari i tij Naim Lushi, shkruan Gazeta Demos

Besnik Shala ekskluzivisht për emisonin n’Demos ka shpalosur detaje të padëgjuara më parë. Para se të hynin në spitalin e Pejës bashkë me Mervete Maksutaj, ata kishin arritur të marrin informacione për bashkëluftëtarin e tyre, Naim Lushi i cili ishte i shtrirë në spitalin e Pejës,

“Ideja për ta larguar Naimin nga spitali ka qenë qysh në fillim, kur na erdhi informacioni që është identifikuar nga forcat serbe që është pjestarë i UÇK-së. Largimi ka qenë i domosdoshëm. Për numrin e personelit të policisë që në atë kohë e ruanin spitalin, dhe kryesisht dhomën e Naimit, e dërguam një bashkëluftëtare tonën, Aferdita Zekaj, e cila ka depërtuar në dhomën e Naimit. Pak a shumë, e kishim një pasqyrë të asaj se qysh duhet vepruar.” ka rrëfyer ai.

Ish-ushtari i UÇK-së, Naim Lushi ka treguar se pasi që forcat serbe e kishin kuptuar që ai ishte pjestarë i UÇK-së, ia kishin ndaluar edhe vizitat familjare. Ai gjithashtu rrëfeu se si kishte hyrë ish-ushtarja e UÇK-së, Aferdita Zekaj, që të marr informacione edhe pse dera e dhomës ku ai po trajtohej ruhej nga policët serbë.

“Një bashkëluftëtare e jona kishte arrit, që të futet në dhomën time. Unë në atë kohë, deri sa isha në spitalin e Pejës i kisha të mohuara edhe vizitat familjare. Askush nga familja nuk kishte drejtë që të më vinte të më shohë. Aferdita Zekaj, bashkëluftëtare e jona, ka arritur të hyjë në dhomën time e veshur me mantil të bardhë, për të marrë informacione. Ajo më ka sjell disa porosi nga bashkëluftëtarët e mij dhe ka marr disa porosi nga unë” ka potencuar Lushi n’Demos.

Ndër të tjera Naim Lushi, tha se ish-ushtarja e UÇK-së, Aferdita Zekaj ka dhënë një kontribut të madh, në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago