Categories: Viral

LAJM I MADH / Politikani me origjine arbereshe kandidat per kryeminister te Australise , quhet Anthony Albanese

Lideri i opozitës dhe kryetari la.buristëve të Australisë, Anthony Albanese favorizohet në son.dazhe për postin e kryeministrit të ar.dhshëm të Australisë.

Zgjedhjet e për.gjithshme do të mbahen në 21 maj të këtij viti, pas një humbjeje të rën.dë të konservatorëve të drejtuar nga Scott Morrison, tre vite më parë si dhe pro.blemeve dhe pakënaqësive që ka shka.ktuar pandemia dhe përkeqësimi i marr.dhënieve me Kinën.

Por për shumë në rrje.tet sociale ka tërhequr vëmendjen mbiemri i “krye.ministrit” të ardhshëm të Australisë, Albanese, duke spe.kuluar se mund të jetë me origjinë shqip.tare, jo vetëm prej mbiemrit të tij që përkthehet “Shqiptari”, ra.porton newsbomb.al.

Në fakt, Anthony Albanese ka lindur në Sydney, por i ati i tij Carlo Albanese, është nga qy.teti italian Barletta.

Kjo i ka shtuar edhe më tepër spe.kulimet për origjinën shqiptare të Albaneses, pasi Bar.letta është qyteti ku Skënderbeu me 5,000 ushtarë shqip.tarë nën komandën e tij,

shtypi krye.ngritjen kundër mikut të tij Ferdinandi I i Napolit. Edhe vetë emri i qytetit Barletta kon.siderohet si mbiemër me origjinë arbëreshe.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago