Categories: Viral

Lajm i mirë për Shqipërinë/ Ja kur mund të çelet drita jeshile për hapjen e negociatave

Shqipëria është një nga vendet që ka vite që po e pret anëtarësimin për në BE, por sa herë që duket se jemi afër, ndodh e kundërta, nuk vjen ajo “Po” e famshme nga të gjitha shtetet anëtare.Por sot po qarkullon një lajm i mirë për Shqipërinë në lidhje me anëtarësimin në BE dhe këtë e thënë një medie shumë pranë BE.

Urojmë me zemër të jetë vërtet kështu.“Pas ofertës së Ukrainës për t’u anëtarësuar në BE, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut do të marrin dritën jeshile në qershor”. Kështu shkruan Euractiv, media pranë Bashkimit Europian, e cila thotë se Ukraina nuk mund të pranohet në BE nëse Shqipëria dhe Maqedoia e Veriut nuk ecin përpara me bisedimet për anëtarësim.Kjo media citon edhe deklaratën e kryeministrit Rama, se Shqipëria mund të kërkojë shkëputjen nga Maqedonia e Veriut dhe të shtyjë për anëtarësim të vetëm në BE.“Shqipëria nuk mund të presë më që dy fqinjët të zgjidhin zënkën e tyre. Kursi ynë në atë drejtim do të ndryshojë plotësisht”, tha Rama disa ditë më parë.

Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut janë bashkë në procesin e anëtarësimit në Bashkimin Europian, por vetoja e Bullgarisë për fqinjët tanë ka ngadalësuar procesin e anëtarësimit dhe nuk i ka dhënë mundësi dy vendeve të marrin pjesë në Konferencën e Parë Ndërqeveritare.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago