Categories: Viral

LAJMI FUNDIT/ Ka Shprese Per Boten,Rusia është 24 orë larg “falimentimit” !!

Pagesa në dollarë, të cilën Ministria e Financave e Federatës Ruse dërgoi në fund të javës së kaluar për të shlyer eurobondet, nuk ka arritur ende.

Lajmi bëhet i ditur nga kompania “Bloomberg”.

“Rusia ka diçka më pak se një ditë për të marrë pagesa për dy bono të huaja për investitorët dhe për të shmangur falimentimin në një luftë të ashpër kundër sanksioneve.

Periudha e mospagimit për transferimin e pagesave të kuponit dhe principalit prej 650 milionë dollarësh përfundon më 4 maj”, shkruhet në artikull.

Kjo, pasi fondet u bllokuan në fillim të muajit prill (për faktin se Rusia u përpoq të paguante në rubla në vend të dollarëve).

Sipas Bloomberg-ut, ky mund të jetë mospagimi i parë i Rusisë për borxhin e jashtëm në më shumë se një shekull.

Numërimi mbrapsht për të mospaguar filloi kur JPMorgan Chase & Co pezulloi pagesat për obligacionet me urdhër të Thesarit amerikan.

Rusia u përpoq të anashkalonte problemin duke paguar në rubla, pasi Shtetet e Bashkuara ndaluan përdorimin e dollarëve nga llogaritë e ngrira të qeverisë ruse si pjesë e sanksioneve.

Në fund të javës së kaluar, Ministria ruse e Financave njoftoi se paratë më në fund po lëviznin përmes sistemit financiar.

Më 29 prill, ajo njoftoi se kishte transferuar 564.8 milionë dollarë në eurobonot Rusi-22 dhe 84.4 milionë dollarë në letrat me vlerë të Rusisë-42.

Departamenti siguroi se detyrimet ndaj kreditorëve ishin përmbushur plotësisht.

Sipas Bloomberg, autoritetet ruse përdorën bankën Dom.RF, e cila nuk ishte subjekt i sanksioneve perëndimore, për pagesa.

Megjithatë, edhe nëse fondet mbulojnë shlyerjen e obligacioneve, dhe Rusia shmang borxhin me vonesë, ky mund të jetë një lehtësim i përkohshëm.

Në fund të fundit, brenda pak ditësh Rusia do të ketë afatin tjetër të pagesës – interesin në dollarë dhe euro për obligacionet sovrane.

Default është mospagesa e një kredie ose shkelje e kushteve të një pagese të tillë.

Mospagimi sovran është kur një huamarrës nuk mund të shlyejë borxhet – në këtë rast shteti.

Shumica e vendeve marrin hua rregullisht, por ato përpiqen të shmangin mospagimet sovrane, sepse është e vështirë të gjesh njerëz të gatshëm të japin para më vonë.

Prandaj, çdo mospagim sovran është një ngjarje e jashtëzakonshme.

Historia kujton dështimet e Argjentinës, Venezuelës apo Greqisë.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago