Categories: Viral

LAJMI FUNDIT / Po shperndahet Iu’fta edhe ne vende te tjera vjen lajmi i hidhur ! Ja ne cilat vende…

Lu fta në Ukrainë mund të shpërnda.het edhe më gjerë një mendim është në Moldavi aty ku disa ditë më parë u regji struan disa shpërthime.

Bëhet fjalë për në Transnistria që në vitin 1990 kur rajoni i vogël i shkëp.utur shpalli pavarësinë nga Moldavia.

Para qitjet janë mashtruese megjithatë në ditët e fundit ky territor i panjo.hur ndërkombëtarisht pro rus me 400,000 banorë në Evropën Juglindore është bërë një fok.us i një shqyrtimi urgjent global mes frikës se Kremlini do ta përdorë atë për të zgjeruar lu ftën e tij përtej Ukrainës.

Alarmi u ra kur një koma ndant i lartë rus deklaroi se operacioni special i Moskës synonte të krij.onte një urë tokësore nga Donbasi në Transnistria një lëvizje që do të mbyste gja kun ekonomik Ukrainës dhe do të tërhiqte Moldavinë në kon.flikt si shkas media shtetërore ruse filloi të botojë artikuj duke pret.enduar se rusishtfolësit në Moldavi po shtypen një pretendim që Kremlini e për dori për të justifikuar pushtimin e Ukrainës në shkurt.

Më pas javën e kal uar erdhën një seri sul mesh misterioze brenda Transnistrisë që synonin selinë e sigurisë shtet.ërore dhe dy kulla radioje të epokës sovjetike.

Transnistrianët dhe rusët thanë se ukrai nasit ishin pas tyre Ukrainasit fajësuan rusët veçanërisht FSBnë agjencia kryesore pas.ardhëse e KGBsë.

Qeveria e Moldavisë e kapur në mes dhe duke u për pjekur dëshpërimisht të shmangë tërheqjen në një luf.të që nuk ka kapacitet për ta lu ftuar tha vetëm se fraksionet në raj.onin Transnistrian ishin pas suImeve.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago