Viral

LAJMI I FUNDIT: Deklarohet Vuçiqi, e përmend Donika Gërvallën dhe aplikimin e Kosovës në KE

Qeveria e Kosovës ka miratuar në parim Nismën për anëtarësimin e Republikës së Kosovës në organizatën ndërkombëtare “Këshilli i Evropës – Council of Europe” duke nisur kështu zyrtarisht procedurat për aplikim në këtë Këshill.

Pas lajmit për nisjen e procedurave për aplikim në KE, ka reaguar presidenti serb Aleksandar Vuçiqi, i cili th se Prishtina ka shkelur një marrëveshje tjetër – marrëveshjen e Uashingtonit.

“Nuk na takon ne të sillemi me urrejtje, por të japim një përgjigje të fortë dhe në përputhje me rrethanat kam caktuar një seancë të Këshillit të Sigurisë Kombëtare”, tha ai.

Ai shtoi se Serbia do të tregojë në ditët në vijim “se mund të luftojë”.

“Ne do të bëjmë maksimumin për të treguar se mund të luftojmë, për të mbrojtur vendin tonë. Mentorët e Prishtinës janë shumë më të fortë, kjo lojë udhëhiqet nga vendet kryesore perëndimore dhe ne jemi një vend i vogël liberal që ruan sovranitetin e tij dhe të drejtën për të vendosur”, tha ai.

Siç tha ai, Prishtina ka 67 deri në 70 për qind të mbështetjes në Këshillin e Evropës, nëse do të votonin për anëtarësim.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago