Categories: Viral

Limaj: Kurti është veteran i rrejshëm i UÇK-së, pastrimi i listave duhet filluar nga vet ai

Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj ka hedhur akuza ndaj kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti lidhur me statusin e tij të veteranit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Limaj thotë se Kurti është “veteran i rrejshëm” pasi që nuk i plotëson kriteret ligjore për të qenë veteran i UÇK-së dhe se pastrimi i listave duhet filluar nga vet ai.

“Z.Kurti ia ka borxh Kosovës qytetarëve me dalë në parlament jo me thënë pyeti tjerët a kam qenë apo jo veteran, por duhet ta thotë vet.

A i plotëson z.Kurti kushtet ligjore të ligjeve për veteranë për të qenë veteran i UÇK-së?

Ai duhet të japë përgjigjen qytetarëve të Kosovës si kryeministër dhe të fillohet spastrimi i listave nga emri i tij. Z. Kurti sipas ligjit për veteranë nuk është veteran, asnjë kusht nuk e plotëson, të ligjit jo të dëshirave jo disponimeve momentale të asaj që një mik ose dashamirë mirë ka qenë me qenë”, deklaroi ai.

Madje, ai thotë se “si Kurti janë edhe qindra mijëra tjerë në Kosovë”, teksa kryeministrin e cilëson si një “përkthyes në zyrën e Adem Demaçit” gjatë kohës së luftës.

“Unë mendoj që sikur Kurti janë qindra mijëra njerëz të Kosovës që në kriteteret do ta fitonin statusin me këtë logjikë sa dij Kurti ka qenë një përkthyes në zyrën e ish-legjendës sonë Adem Demaçit sikur Azem Vllasi edhe ai ka qenë në zyrën e Demaçit, me këto kritere i bie që çdokush ose më mirë me thënë UÇK ka mbështetje masive te qytetarët e Kosovëës dhe ndihmesa masive”, theksoi Limaj.

Po ashtu, teksa foli për veteranët, kreu i Nismas deklaroi se Kurti nuk e di fare sa është numri i saktë i veteranëve andaj është jokompetent për këtë çështje.

“Unë mendoj që z.Kurti nëse e ka vërtetë seriozisht, mas pari ai nuk e di fare se sa veteranë ka pasur, dmth është jokompetent dhe është e papërgjegjshme deklarata e tij sesa ka pasur veteranë, unë personalisht nuk e di saktë sa veteranë ka pasur dhe askush nga ne saktësisht nuk mund ta di prandaj është nxjerrë ligji.

Mund të bëjmë supozime rreth numrit të veteranëve, por nuk mund të them përfundimisht numrin e saktë”, shtoi ai në Teve1.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago