Categories: Viral

Lufta në Ukrianë, BE dhe SHBA merren vesh për të forcuar zinxhirët e furnizimit global

Brukseli dhe Uashingtoni thonë se duan të forcojnë zinxhirët e furnizimit global në mënyrë që të kundërshtojnë efektet e luftës së Rusisë në Ukrainë pas një takimi dy-vjetor midis dy palëve.

Pas takimit të dytë të Këshillit të Tregtisë dhe Teknologjisë BE-SHBA (TTC) në Paris të dielën dhe të hënën, Komisioneri Evropian për Tregtinë Valdis Dombrovskis i tha Euronews se të dy palët janë një front i bashkuar përballë luftës përçarëse të Moskës.

“Është e qartë se agresioni rus kundër Ukrainës po krijon përçarje të mëdha. Ka të bëjë me shumë mallra përtej kufijve. Para së gjithash, ka të bëjë me energjinë, ku tashmë kemi bashkëpunim të prekshëm”, tha Dombrovskis.

Konflikti ka hedhur në kaos prodhimin dhe arritjen e komponentëve kryesorë, duke përkeqësuar krizën e kostos së jetesës në të dy anët e Atlantikut.

Brukseli dhe Uashingtoni thonë se tani duan të zhvillojnë një sistem paralajmërimi të hershëm për të identifikuar çdo ndërprerje globale në zinxhirët e vlerës së gjysmëpërçuesve.

“Bashkëpunimi transatlantik në zinxhirët e furnizimit dhe teknologjitë dixhitale është thelbësor për të mbrojtur interesat dhe vlerat tona të përbashkëta,” tha të hënën Thierry Breton, Komisioneri Evropian për Tregun e Brendshëm.

Kundër dominimit të Pekinit

Kina është një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të gjysmëpërçuesve, si dhe një nga furnizuesit kryesorë të materialeve tokësore të rralla të përdorura për prodhimin e produktit.

Brukseli dhe Uashingtoni tani kanë rënë dakord të zgjerojnë zinxhirët e tyre të furnizimit për materialet e rralla të tokës, në përpjekje për të kundërshtuar dominimin e Pekinit në këtë fushë.

Sekretarja e Tregtisë e SHBA-së, Gina Raimondo shtoi se puna e TTC-së i lejoi të dy palët të kufizojnë aftësitë ushtarake të Moskës në Ukrainë.

“Ne ishim në gjendje të bashkoheshim menjëherë dhe t’i vëmë Rusisë kontrolle ekstreme të eksportit dhe në thelb duke i shkëputur ato nga e gjithë teknologjia e avancuar që u nevojitet për të kryer operacionin e tyre ushtarak,” u tha Raimondo gazetarëve.

Përveçse ranë dakord për të bashkëpunuar më tej në zhvillimin e metodologjive të përbashkëta për matjen e besueshmërisë dhe rreziqeve të AI, BE dhe SHBA u angazhuan gjithashtu për të mbështetur më tej Kievin duke identifikuar masat që do të zgjerojnë tregtinë në Ukrainë dhe investimet në vend.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago