Categories: Viral

“Merret nga pickimi i mushkonjave”/ Studiuesit japin alarmin: Bota vetëm 1 hap larg shpërthimit të virusit ‘Zika’

Virusi Zika kë rcënim real për botën. Studiuesit paralajmërojnë se njerëzimi mund të jetë në prag të një shpërthimi të ri të virusit Zika.

Virusi shkaktoi një emergjencë mjekësore globale në vitin 2016, me mijëra foshnje të lindura me tru të dëmtuar pasi nënat e tyre u infektuan gjatë shtatzënisë.

Nëse një nënë infektohet me virusin gjatë shtatzënisë, ai mund të dëmtojë foshnjën në zhvillim, duke shkaktuar mikrocefali (kokë të vogël) dhe ind të dëmtuar të trurit.

Zika përhapet nga pickimet e mushkonjave të infektuara Aedes, që kryesisht gjenden në Azi dhe në të gjithë Amerikën, me përjashtim të zonave që janë shumë të ftohta për të mbijetuar.

Studiuesit në SHBA thonë se një mutacion i vetëm është potencialisht i mjaftueshëm për të shkaktuar një përhapje shpërthyese.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

9 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

9 months ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

9 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

9 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

9 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

9 months ago